Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

2895 - Εγκαίνια έκθεσης για το Άγιο Όρος στο ΕυρωκοινοβούλιοΤην έκθεση του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα και εικαστικού, Ευθύμιου Βαρλάμη, η οποία θα φιλοξενείται στην κεντρική αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έως τις 4 Απριλίου, εγκαινίασε χτες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
.......Πρόκειται για μία έκθεση που περιλαμβάνει τα Αθωνικά μοναστήρια μέσα από πίνακες ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, εγκαταστάσεις και γλυπτά, σε μία πρωτότυπη σκηνοθεσία,
.......Οπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η έκθεση για το Αγιο Όρος και το εξαιρετικό εικαστικό αποτέλεσμα που προσέφερε ο Ευθύμιος Βαρλάμης αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο την πνευματική παράδοση του ελληνισμού και της ορθοδοξίας και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν την αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά του Αγίου Ορους».
.......Ο περιφερειάρχης παρότρυνε τους επισκέπτες της έκθεσης να επισκεφθούν το Αγιο Ορος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παράλληλα με την ιστορία και την πνευματική παράδοση, οι επισκέπτες της Κεντρικής Μακεδονίας μπορούν να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν από κοντά, τα πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, αποκομίζοντας εξαιρετικές εικόνες και εμπειρίες».
.......Ο κ. Τζιτζικώστας απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον αρχιτέκτονα και εικαστικό Ευθύμιο Βαρλάμη, τιμώντας τον για το εξαιρετικό έργο του, που προβάλει το Αγιο Ορος, την πνευματική και ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας στην Ευρώπη και διεθνώς.
.......Τα εγκαίνια της έκθεσης «Mount Athos - A European Project For Peace», που συνδιοργανώνουν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και περιλαμβάνει εξαιρετικές εικαστικές απεικονίσεις του Αγίου Ορους, τίμησαν με την παρουσία τους ο καλλιτέχνης Ευθύμιος Βαρλάμης, οι αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αννυ Ποδηματά και Othmar Karas, οι ευρωβουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Παπανικολάου και Συλβάνα Ράπτη, η βουλευτής Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Κανάκας, ο μητροπολίτης Βελγίου κ. Παντελεήμων, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., πρέσβης Ανδρέας Παπασταύρου και ο γραμματέας διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής.2865 - Στην κεντρική αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου το «Άγιον Όρος» του Ευθύμιου Βαρλάμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου