Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

12873 - Η Αριζόνα αποχαιρετά σε λίγες ώρες τον μακαριστό Γέροντα Εφραίμ - Πλήθος πιστών απ’ όλη την οικουμένη προσκυνά το σκήνωμά του

ΑΡΙΖΟΝΑ – Δημήτρης Κατσικλής
Αθρόα η προσέλευση των πιστών στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Αριζόνας, στις Η.Π.Α., όπου μετά την εκδημία προς Κύριον του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ,  καταφθάνουν να προσκυνήσουν το σκήνωμα του.
Από τα πέρατα τις οικουμένης έχουν συναθροιστεί πνευματικά τέκνα και πιστοί οι οποίοι ευλαβικά προσέρχονται ώστε να αποδώσουν τελευταίον ασπασμό στο πνευματικό ανάστημα,τέλειο υποτακτικό, του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, του οποίου η αγιασμένη κάρα είναι
αποθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου ως πνευματική άγκυρα και θεμέλιο της αθωνικής ησυχαστικής παρακαταθήκης. Μια παρακαταθήκη την οποία ο Μακαριστός Γέροντας Εφραίμ μεταλαμπάδευσε και καλλιέργησε στη Νέα Γη.
Πνευματικά τέκνα του μακαριστού Γέροντα ηγούμενοι και γερόντισσες, μοναστικές αδελφότητες, κληρικοί και λαϊκοί, άπαντες συναθροίζονται ώστε να προπέμψουν το χαριτόβρυτο λείψανο του Γέροντα Εφραίμ στη γη και να δοξάσουν το μέλλοντα γεννηθήναι Χριστόν που ανέδειξε τέτοιο ανάστημα στους έσχατους καιρούς. Ανάστημα τέτοιο που με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος χιλιάδες ήλκισε προς μετάνοια και γνώσιν Θεού, χιλιάδες ενέδυσε με το μοναχικό ένδυμα και σχήμα διδάσκοντας τη μοναδική πολιτεία, χιλίαδες ανέπαυσε με το πετραχήλι του, θαυματουργόντας σε χιλιάδες όντας ακόμα εν ζωή. Υπήρξε πατήρ πατέρων, θεόπτης διδάσκαλος της νοεράς προσευχής, ασκητής μέγας, πολιστής της ερήμου, κοινοβιάρχης, ιδρυτής 30 και πλέον μονών στο Άγιον Όρος, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, με χριστομίμητο ταπείνωση έρων τον σταυρόν αυτού έως εσχάτων της ζωής του.
Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, και μαζί του οι Μητροπολίτες Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, Ατλάντας κ. Αλέξιος, Ντένβερ Ησαΐας. Από το Άγιον Όρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος με συνοδεία πατέρων της Μονής, και πνευματικά του τέκνα. Από Ελλάδος όλες οι μοναστικές αδελφότητες που ήταν υπό τη πνευματική καθοδήγηση του Γέροντα βρίσκονται εδώ. Από τις ΗΠΑ είναι παρούσες άπασαι οι μοναστικές αδελφότητες τις οποίες ίδρυσε με τη χάρη του θεού και αντιπροσωπείες από α πολλές άλλες άλλων εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών όπως και πλήθος κληρικών από όλες τις εν Αμερική Ορθόδοξες εκκλησίες. Από τη Κύπρο εκπροσωπεί την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ο Πρωτοσύγκελος π. Ησαΐας Μαχαιριώτης με συνοδεία πατέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου