Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

10951 - Βάπτιση 26χρονου στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους


        Ο εν Χριστώ  αδελφός, Κωνσταντίνος, είναι πολλά χρόνια φίλος  μου, ο πατέρας του Στέφανου.
Είναι κάτοικος Λαγκαδά  Θεσσαλονίκης και εργάζεται με τα ηλεκτρολογικά.
Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Πριν καιρό μου είχε ζητήσει να βαπτιστεί ο 5ος αβάπτιστος υιός του Στέφανος.
Δυστυχώς ο καρκίνος  στο  κεφάλι  μου, δεν  θυμόμουν να  το  μεταφέρω  στο Γέροντα  μας Γρηγόριο. Κάθε  φορά με  πόνο άκουγα την παράκλησή του και θυμόμουν το  σχετικό  του θέμα. Πριν λίγες  μέρες πέρασα  με  τον π. Χαρίτων από το  κατάστημα του  και  συζητήσαμε το  σχετικό  του  θέμα. Μετάφερε στο  Γέροντα μας Γρηγόριο το σχετικό και   αμέσως ,την Κυριακή που  πέρασε, την 5η  Αυγούστου, έδωσε ευλογία  να  γίνει  η  βάπτιση του 5ου παιδιού  του Στεφάνου, στη Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος.
Με  πολύ  συγκίνηση, όλοι οι αδελφοί και προσκυνητές, κατεβήκαμε  στην  παραλία, προσευχηθήκαμε και  χαρήκαμε   για αυτό το  μεγάλο  Μυστήριο.
Αμέσως επιστρέψαμε στη Μονή όπου  συνεχίσαμε την θεια Λειτουργία και  το  Μυστήριο.
Παρεκάλεσα να μου γράψουν σχετικά για το μεγάλο Μυστήριο  της  Βαπτίσεως  και  τους ευχαριστώ.
Με  πολλές  ευχές
Γέρων Απολλώ Δοχειαρίτης 


ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΟ 1992. ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ. ΕΒΛΕΠΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ. ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΝΗΠΙΟ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΟΤΙ “Ο ΠΙΣΤΕΥΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΣΩΘΕΙ”.
  ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ  ΕΓΩ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΜΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΟΥ.
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΟΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟΛΛΩ.
  ΕΚΕΙ ΕΖΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΑ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ. ΝΙΩΘΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΡΠΑΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.
 ΕΙΘΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΑΤΗΛΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ ΣΑΤΑΝΑΣ.
  Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΗ;  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗ!!
ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ














5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/8/18, 11:06 μ.μ.

    Είθε ο Θεός να δίνει φώτιση και υγεία σε σένα και τους δικούς σου Στέφανε.
    Σάκης Πουλιάδης - sv2rq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SV2AEG ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 26 ΧΡΟΝΙΑ !!!

      Διαγραφή
  2. ΜΑΣ ΑΞΙΩΣΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΘΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΜΕ.
    ΑΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΦΩΤΙΖΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΖΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΕΝΕΚΑ ΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ , ΑΛΛΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΗΘΗΝΟ ΔΡΟΜΟ ...
    ΚΑΘΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ,ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ,ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ.
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ! ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΚΛΑΨΑ ,, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ!!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ... ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ,,, ΘΥΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ... ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ.....

    Ο ΦΙΛΟς ΣΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή