Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

8488 - Υποδοχή Τιμίου Ξύλου και Ιερού Λειψάνου από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα, στο Άργος


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαΐου 2016 η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου (Αφθάρτου Χειρός) της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην πόλη του Άργους και συγκεκριμένα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους.
Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν πατέρες της Ιεράς Μονής, ύστερα από ευλογία του Καθηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελισαίου, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο π. Γερβάσιο.

Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος κι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος , παρουσία του Ιερού Κλήρου της πόλεως και πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου.
Παρών ήταν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, με επικεφαλής την τον Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.
Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου έγινε στην είσοδο της πόλης, απ' όπου και σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή έως τον Ιερό Ναό.
Ακολούθησε ειδική δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Νεκταρίου, ο οποίος πριν το τέλος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και Ισαποστόλου, η οποία αποτέλεσε μάρτυρα της Αναστάσεως του Κυρίου.
Τόνισε την ιστορική σημασία της έλευσης του Ιερού αυτού κειμηλίου στην Αργολίδα.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος ευχαρίστησε στο πρόσωπο των Αγιορειτών Πατέρων, τον Καθηγούμενο π. Ελισαίο για την ευλογία και την άδεια που έδωσε για την επίσκεψη του ιερού Λειψάνου στην Αργολίδα .
Στην συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός. Σύμφωνα με πρόγραμμα θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών.
Στο καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους θα παραμείνει έως την Πέμπτη 2 Ιουνίου το απόγευμα.
Ευάγγελος Μπουγιώτης
http://www.romfea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου