Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

8615 - Φωτογραφίες από την χθεσινή Πανήγυρη της θαυματουργού εικόνας του «Άξιόν εστιν»


Η Σύναξις της θαυματουργού εικόνας Παναγίας «Άξιον εστί» εορτάστηκε με ιερά αγρυπνία στο Πρωτάτο, προεξάρχοντος της πανηγύρεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ.
Στην αγρυπνία συμπροσεύχήθηκαν ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Βαρνάβας Βατοπαιδινός και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών, κελλιώτες μοναχοί, και προσκυνητές.
Οι πανηγυριστές έζησαν για μια ακόμα φορά την παράδοση του ύμνου από τον Αργάγγελο Γαβριήλ, έχοντας ενώπιόν τους την θαυματουργή εικόνα του «Άξιόν εστίν».
Στην πανήγυρη (χθες, 24/11η Ιουνίου) εψάλη η ακολουθία: «Επί τη μνήμη του γεγονότος θαύματος παρά του Αρχαγγέλλου Γαβριήλ εν τω Άδειν, τω όντι πλησίον του λόφου των Καρεών».

Πρόκειται για τη μνήμη του θαυμαστού γεγονότος της παράδοσης του ύμνου «Άξιον εστίν» από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ.
Στο Αθωνικό κελί της περιοχής της Καψάλα, ενώπιον της ιεράς εικόνας παραδόθηκε ο ύμνος « Άξιόν εστι» στον αγρυπνούντα μοναχό.
Ο ύμνος κατά θαυματουργικό τρόπο γράφτηκε σε μαρμάρινη πλάκα που μεταφέρθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η δε θαυματουργή εικόνα μεταφέρθηκε στον Πάνσεπτο ναό του Πρωτάτου, όπου φυλάσσεται και τιμάται έως σήμερα.














 http://www.pemptousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου