Σάββατο 28 Μαΐου 2016

8465 - Η Τιμία Χείρ της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής από τη Σιμωνόπετρα στην Κατερίνη

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου (Αφθάρτου Χειρός) της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου. Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν πατέρες της Ιεράς Μονής, ύστερα από ευλογία του Καθηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελισαίου, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο π. Γερβάσιο. 
Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επικεφαλής του Ιερού Κλήρου της πόλεως.

Παρούσα ήταν και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη. 
Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου έγινε στο κτήριο της Θρακικής Εστίας, απ' όπου και σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή έως τον Ιερό Ναό. Ακολούθησε ειδική δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου ο οποίος πριν το τέλος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και Ισαποστόλου, η οποία αποτέλεσε μάρτυρα της Αναστάσεως του Κυρίου. 
Τόνισε την ιστορική σημασία της έλευσης του Ιερού αυτού κειμηλίου στην Κατερίνη ειδικά σε αυτήν την μεταπασχάλιο περίοδο και ευχαρίστησε, στο πρόσωπο των Αγιορειτών Πατέρων, τον Καθηγούμενο π. Ελισαίο για την ευλογία και την άδεια που έδωσε για την επίσκεψη του ιερού Λειψάνου στην πόλη. 
Στην συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός. Καθ' όλη την διάρκεια τόσο της Δοξολογίας όσο και του Εσπερινού προσήλθε πλήθος κόσμου από όλη την Κατερίνη και την ευρύτερη πειοχή, για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο, το οποίο θα παραμείνει μέχρι την προσεχή Δευτέρα βράδι. 
Σύμφωνα με πρόγραμμα θα τελούνται καθημερινά Θ. Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών.
Φωτογραφίες εδώ: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου