Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

7363 - Θαύμα της Αγίας Ζώνης στον Γερο-Γεώργιο Αγιοπαυλίτη

Θεραπεία κήλης στο Γέρο-Γεώργιον Αγιοπαυλίτην
Ο π. Γεώργιος, κατά κόσμον Γεράσιμος Μοσχονάς, γεννήθηκε στις 6/9/1910 στο χωριό Χαυδάτα Κεφαλληνίας. Μετά το θάνατο του πατέρα του, αποφάσισε να γίνει μοναχός. «Όταν είδα τον πατέρα μου πεθαμένο, είπα, τελείωσε. Δεν υπάρχει άλλο καλύτερο από την καλογερική».
Το 1935 όταν επισκέφθηκε το Άγιον Όρος ενθουσιάσθηκε από τη ζωή των πατέρων και αποφάσισε να μείνει για μοναχός. Μετά τη δοκιμή του εκάρη μοναχός στις 20 Δεκεμβρίου 1937 και έλαβε το όνομα Γεώργιος.
 
Αγωνιζόταν με προθυμία και στα διακονήματά του ήταν πολύ επιμελής. Βοήθησε πολύ το Μοναστήρι στη διοίκηση αλλά και ως Αντιπρόσωπος και Επιστάτης.
Κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής συμμετείχε στην αντίσταση φυγαδεύοντας συμμάχους στην Ανατολή. Τον πρόδωσαν και καταδικάστηκε σε θάνατο από το στρατοδικείο. Αρρώστησε από ελονοσία και ενώ καιγόταν από τον πυρετό συνήλθε και είπε: «Τώρα ήρθε ο άγιος Παύλος με τον άγιο Γεώργιο και μου είπαν ότι θα με ελευθερώσουν σε τρεις μέρες». Κατόρθωσε να δραπετεύσει και μετά από περιπετειώδη ταλαιπωρία έφθασε στο Άγιο Όρος στο οποίο κρυβόταν σε μια σπηλιά πάνω από το Μοναστήρι μέχρι το  τέλος της κατοχής.
Κάποτε που είχε πρόβλημα με την κήλη, επισκέφτηκε ένα γνωστό του Αντιπρόσωπο στο Βατοπαίδι και προσκύνησε την Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Προσευχήθηκε και η Παναγία τον θεράπευσε. Από τότε κάθε χρονιά μέχρι την κοίμησή του πήγαινε στην πανήγυρη της Αγίας Ζώνης. Ούτε κελλί ήθελε ούτε κρεββάτι. Οι πατέρες τον γνώριζαν και έκαναν το παν για να τον αναπαύσουν, αλλά αυτός καθόταν σ’ ένα στασίδι στο νάρθηκα σ’ όλη την αγρυπνία. Ξεκινούσε μία μέρα πριν από το Μοναστήρι του με το καράβι. Ανέβαινε στις Καρυές με τα πόδια και τον ντορβά στην πλάτη, και από τις Καρυές μέχρι το Βατοπαίδι πάλι με τα πόδια. Μετά την αγρυπνία έφθανε στις Καρυές με τα πόδια, διανυκτέρευε και πάλι με τα πόδια κατέβαινε στη Δάφνη για να πάρει το καράβι. Αυτό το έκανε μέχρι το 1997, σε ηλικία 87 ετών, διότι το επόμενο έτος εκοιμήθη. 

Πηγή: Από την Ασκητική και Ησυχαστική Αγιορείτικη Παράδοση, Άγιον Όρος 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου