Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

7404 - Εορτασμός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Δοχειαρίτικο Μετόχι Ποτίδαιας Χαλκιδικής

Του Ηλία Προύφα
Με την πρέπουσα Αγιορείτικη τάξη και κατάνυξη εορτάστηκαν και φέτος οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες στο φερώνυμο Μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου στην Ποτίδαια Χαλκιδικής. Αντιπροσωπεία 11 μοναχών με δύο ιερείς και διάκονο μετέβησαν όπως κάθε χρόνο στην περιοχή για να τιμήσουν τους Αρχαγγέλους προστάτες του Μοναστηριού.
Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας εσπερινός παρουσία αρκετών πιστών που είχαν συρρεύσει στο μετόχι και από μακρινές περιοχές όπως η Αθήνα και η Λάρισα, ενώ χθες Κυριακή ημέρα της εορτής πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε το παραδοσιακό Μοναστηριακό κέρασμα και στη συνέχεια όλο το εκκλησίασμα κατευθύνθηκε στην παραθαλάσσια  ταβέρνα της περιοχής ''Μαρίνα'' όπου ο ιδιοκτήτης της κος Κωνσταντίνος Καναράκης προσέφερε για μία ακόμη χρονιά δωρεάν το γεύμα τιμώντας με τον τρόπο αυτό τους Ταξιάρχες.
Όλοι πλέον ετοιμάζονται για την κορυφαία ετήσια Πανήγυρη των Αρχαγγέλων που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου (8/11 με το παλαιό ημερολόγιο)  στο Δοχειάρι. Χιλιάδες πιστοί αναμένεται να συρρεύσουν από όλο τον κόσμο για να τιμήσουν τους Ταξιάρχες, να λάβουν τη χάρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου και την ευλογία του πολύ αγαπητού και Σεβάσμιου Καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου.
Δείτε φωτογραφίες: 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου