Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

6464 - Πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας στις Καρυές του Αγίου Όρους

Στις Καρυές του Αγίου Όρους, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας με την συμμετοχή του Προέδρου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και των εκπροσώπων των δύο εταίρων, της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Προηγήθηκε η παρουσία της Αγιορειτικής Εστίας στην αίθουσα συνάξεων της Ιεράς Κοινότητας όπου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της Αγιορειτικής Εστίας στην 15ετία 2000-2015 ενώπιον των εκπροσώπων των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και του Πρωτεπιστάτη Συμεών Διονυσιάτη.

Ακολούθησε το γεύμα το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του κ. Δημάρχου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας, η Ιερά Κοινότητα και ακολούθησε η συγκρότηση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου στην Αίθουσα υποδοχής στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας, και η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο Άγιον Όρος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την επιθυμία και πραγματοποιήθηκε ένα τρισάγιο στο Πρωτάτο για τον μακαριστό Γέροντα Ιερόθεο, επισκέφτηκε το Κελλί του Διονυσίου εκ Φουρνά, όπου ξεναγήθηκε από Ιερομόναχο Αναστάσιο και το Κελλί Γενέθλιου Θεοτόκου (Μαρουδά).
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της 5ετίας 2015-2020 συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:
- Πρόεδρος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης
- Επίτιμος Πρόεδρος, ο εκάστοτε Πρωτεπιστάτης της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους
- Α’ Αντιπρόεδρος, ο Ιερομόναχος Νικόδημος Λαυριώτης
- Β’ Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής του Προέδρου του Δ.Σ., ο κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
- Μέλη:
Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου
Μοναχός Συμεών Διονυσιάτης
Στέφανος Γωγάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Θωμάς Ψαρράς, Γεν. Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου