Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

5509 - Εξόδιος ακολουθία του Γέροντος των Παχωμαίων Ακακίου Ιερομονάχου
Ακάκιος μοναχός Παχωμαίος (1921-2014)
(Φωτογραφία: Δημήτρης Χαρισιάδης, Μάϊος 1947) 

http://athosprosopography.blogspot.grΧθες Παρασκευή  31.10.2014 έγινε η κηδεία του μακαριστού γέροντος Ακακίου ιερομονάχου και πνευματικού του Αγίου Όρους. 
       Τον π. Ακάκιο τον γνωρίσαμε σαν ένα γέροντα με πολύ απλότητα και καλοσύνη που με πολύ ζήλο λειτουργούσε καθημερινώς ως γέροντας στο γρηγοριάτικο Κελλίο των Παχωμαίων (γνωστών αγιογράφων), στις Καρυές του Αγίου Όρους . 
       Μας περιέγραφε  πολλά περιστατικά από τα οποία θα αναφέρουμε ένα προς δόξαν Θεού. Μας έλεγε λοιπόν ότι από αυτούς που εξομολογούσε εάν σε κάποια οικογένεια περίμεναν παιδί και σκεπτόταν να κάνουν έκτρωση, επειδή αδυνατούσαν να το μεγαλώσουν, τους πρότεινε να το κρατήσουν δίνοντάς των μηναία διατροφή έως ότου μεγαλώσει το παιδάκι! 
      Πολλές ψυχές θα περιμένουν τις προσευχές σου Γέροντα από κει ψηλά δίπλα στον Θρόνου Του Θεού που είσαι πλέον, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη την βοήθεια σου στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τώρα.

Καλό ταξίδι άγιε Γέροντα, την ευχή σου να έχουμε.
μ. Πρόδρομος Γρηγοριάτης 
http://agioros.blogspot.gr

Οι Παχωμαίοι μοναχοί: Ακάκιος (1921-2014), Παχώμιος (1893-1968)
και Παντελεήμων (1910-1989)
(Φωτογραφία: Δημήτρης Χαρισιάδης, Μάϊος 1947) 

http://athosprosopography.blogspot.gr

(Στην κηδεία από αριστερά:  Επίσκ. Ροδοστόλου Χρυσόστομος,   Ηγ. ΙΜ Γρηγοριου  Αρχ. Χριστοφόρος,   Αγ. Πρωτεπιστάτης γ. Συμεών,   Ηγ. Ι.Μ. Ιβήρων Αρχ. Ναθαναήλ κ.α.)

5 σχόλια:

 1. Πράγματι, ένας ταπεινός και χαρισματούχος αγράμματος Γέροντας που μας άλλαξε τη ζωή, με πολύ διάκριση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος2/4/17, 7:55 μ.μ.

  Ένας άγιος που να έμεινε στην αφάνεια. Η πιο συγκλονιστικη μορφή που γνώρισα στην ζωή μου! Μεγάλο διορατικο χάρισμα και άπειρη αγάπη! Όποιον άνθρωπο του ανέφερα στην κουβλεντα μας, ήξερε τα πάντα για την ζωή του και το μέλλον του. Συνεχώς ευωδίαζε!

  Στην φωτοραφία ποιος είναι από τους τρεις Παχωμαίους;

  Ευαγγελία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/6/17, 10:28 π.μ.

   ο πρωτος απο αριστερα ειναι ο ιερομοναχος ακακιος.

   Διαγραφή
 3. Γεροντα μου την ευχουλα σου να εχουμε θα σε θυμαμαι παντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΣΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΜΟΝΑΧΗ ΘΕΟΔΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ.....ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ....ΠΗΓΑΙΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΑΚΑΚΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ ΜΗΝ ΑΦΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕ ΧΙΛΙΟΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΣΤΕΛΕ ΜΑΣ ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή