Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

5157 - Φωτογραφίες από την σημερινή λαμπρή Πανήγυρη στο Χιλιανδαρινό κελλί Πατερίτσα που τιμάται στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος



ROMFEA.GR |

Με αγιορειτική κατάνυξη εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο ομώνυμο Ιερό Χιλανδαρινό Κελί στο Άγιον Όρος.
.......Την παραμονή της εορτής στον εσπερινό χοροστάτησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος, συμπαραστατούμενος από τους πατέρες της Μονής και του Κελιού Πατερίτσα, ενώ παρέστησαν και πατέρες απο τα γύρο κελιά.
.......Να αναφερθεί ότι στον Εσπερινό έψαλαν οι πατέρες από το Κελί Μπουραζέρη.

Στις 4 πμ ξεκίνησε ο όρθρος και εν συνεχεία Άγιος Καθηγούμενος Μεθόδιος τέλεσε την θεία λειτουργία με τους ιερομονάχους της Μονής και των υπολοίπων Χιλανδαρινών κελιών.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/8/14, 1:09 μ.μ.

    Ντροπή να γίνει η πανήγυρι χωρίς τον Γέροντα του κελίου. Σε καμία φωτογραφία δεν διακρίνεται ο Γέρο Σάββας. Οι Σέρβοι ξέχασαν τους διωγμούς που υπέστησαν στην πατρίδα τους και έπραξαν το ίδιο στον δύστυχο Γέροντα. Που είναι οι Ιερά Κοινότητα να αποκαταστήσει τον διωκόμενο μοναχό ???? Με ποιο δικαίωμα ο Ηγούμενος απομάκρυνε τον Γέροντα Σάββα από το κελί ???? Ας ελπίσουμε ότι η Παναγία θα δώσει την λύση στον άδικα διωκόμενο μοναχό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/8/14, 7:20 μ.μ.

    Λάθος διατύπωση στο:
    Άγιος Καθηγούμενος Μεθόδιος τέλεσε την θεία λειτουργία
    Να επαναλάβουμε και πάλι ότι η σωστή διατύπωση του κειμένου είναι:
    Ο πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος Μεθόδιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία.
    Ο τίτλος Άγιος είναι για τους αρχιερείς (μητροπολίτες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/8/14, 3:09 μ.μ.

      ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

      Διαγραφή
  3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ21/8/14, 7:12 π.μ.

    Ο τιτλος "Αγιος" χρησιμοποιειται και δια τους καθηγουμενους,επιτροπους,επιστατας.Θα το διαπιστωση κανεις διαβαζοντας τα κειμενα της Ι.Κοινοτητος και των Ι.Μονων.Εξ'αλλου "Αγιοι" εν δυναμει,ειμεθα ΟΛΟΙ οι ορθοδοξοι χριστιανοι εκ του Βαπτισματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/8/14, 5:23 μ.μ.

      Κακώς χρησιμοποιείται στα κείμενα της Ι.Κοινότητος και των Ι. Μονών. Υπάρχει και το πρωτόκολλο των τίτλων και προσφωνήσεων, που διδάσκονταν παλαιά σε όλα τα Γυμνάσια. Ένα λάθος, που γίνεται κατ' επανάληψη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το υιοθετήσουμε.
      Αρεσκόμαστε όλοι στο να μας αναβαθμίζουν. Δεν είναι όμως σωστό. Καταντά κολακεία και ειρωνεία (κοροϊδία), όταν απευθύνονται σε μας με ανώτερο τίτλο.
      Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που δεν μπορούμε να γράψουμε "Έντιμε κύριε Γυμνασιάρχη" (μας διορθώνουν αμέσως, επειδή είναι τίτλος Υπουργού). Το σωστό σωστό είναι "ενλόγιμε κύριε Γυμνασιάχη".
      Κάνουμε έκκληση γι΄ αυτό. Διαφορετικά με αυτή την τάση όλοι οι μοναχοί σε λίγο θα είναι και Σεβασμιότατοι και Μακαριότατοι και Παναγιότατοι και Εξοχότατοι και Μεγαλιώτατοι.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/8/14, 12:27 π.μ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΛΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΕΡΩΝΤΑ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΊΛΩΝ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΗΓΎΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ !!!!! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΤΟΝ ΕΚΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ????? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΆΝΘΡΩΠΌ Κ.Λ.Π.????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/8/14, 12:27 π.μ.

    Άγιοι είμαστε εν δυνάμει αλλά και οι πράξεις μας να είναι Άγιες. Ένας μοναχός είναι εξόριστος άνευ λόγου και αιτίας. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/8/14, 11:45 π.μ.

    Οι φίλοι του γέροντα Σάββα και όλοι εκείνοι που με τις προσευχές και τα θαύματά του συνέβαλλαν στην αναστήλωση του Ι. Κελλίου είμαστε πολύ πικραμένοι και απογοητευμένοι από την στάση των Χιλανδαρινών.
    Ο θαυμαστός παπα-Σάββας ξαναέστησε το κελλί ολοκαίνουργο και στην συνέχεια βρέθηκε διωγμένος, περιπλανόμενος από τόπο σε τόπο. Εάν τα πράγματα δεν είναι έτσι, τότε ο σεβαστός ηγούμενος Μεθόδιος οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/1/16, 9:33 μ.μ.

    ΤΟ 1997 ο αδελφός μου και εγω βοηθήσαμε οσο μπορέσαμε τον γέροντα Σαββα και τον Γεροντα Τρύφωνα παιρνοντας την πρωτοβουλία να αντικαταστησουμε την στεγη του κελλιού. Σε όλη ην διαρκεια των εργασιών που για μας ηταν δύσκολη γιατί ηρθαμε απο την Αθήνα σε ενα αγνωστο και δύσκολο απο πλευρας εργασίας περιβαλλλον βρήκαμε μπροστα μας πολες δυσκολίες αλλα και την ευλογία σε πολλές δύσκολίες.
    Καθημερινά θαυματα μπροστα σε αδιέξοδα και βοήθεια της Θείας Πρόνοιας που λειτουργει παντα για να βρεθουν λυσεις εκει που δεν φτάνει το μυαλό μας.Εκτοτε βεβαια το κελλι επεκτάθηκε και βελτιώθηκε με την βοήθεια πολλων αλλων προσκυνητων αγαθών φίλων του γέροντα Σάββα. Λυπάμαι που ό γεροντας Σαββας ενας μοναχός απλοϊκός μεχρι παρεξηγήσεως εκδιώχθηκε για οποιαδήποτε λόγο απο το κελλί και μαλιστα τιμωρητικά.Δεν είμαστε σε θεση να ξέρουμε τις θείες βουλές και για πιο πραγματικά λογο εγινε αυτό, αλλα απο τότε βαθυτατα στενοχωρημένος δεν ξαναεπισκέφθηκα ποτέ το κελλί.
    Ο Αγιος Σαββας όπως βοήθησε εμάς το 97, ας τους έχει όλους ευλογημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλη αδικία για τον γεροντα θελω να ξερω τη θα έλεγε ο Γέροντας Τρύφων

    ΑπάντησηΔιαγραφή