Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

5120 - Όταν η υποκρισία (για λίγη δημοσιότητα) χτυπάει κόκκινο



Στο κείμενο που ακολουθεί ο δημοκράτης επιστολογράφος παρέλειψε (από ταπείνωση;) να αναφερθεί στους σκληρούς αγώνες που έδωσε ο ίδιος και η παράταξή του, για την θέση της γυναίκας στο Ισλάμ.

Τη διαγραφή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, ζητά ο συμπολίτης μας κ. Μάριος Βερέττας.
Στην αίτηση διαγραφής του, που κοινοποίησε ο ίδιος, αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο αυτοαποκαλούμενο «Άγιο Όρος», δηλαδή του άντρου δύο χιλιάδων ρασοφόρων, οι οποίοι χάρη στη στήριξη των πλέον αντιδραστικών καθεστώτων του παρελθόντος, απολαμβάνουν σκανδαλώδη πολιτικά και οικονομικά προνόμια και νέμονται μια μυθώδη περιουσία, ενώ εις το όνομα της ιδεοληψίας τους αρνούνται απάνθρωπα την πρόσβαση των γυναικών στην χερσόνησο του Άθωνα, αποτελεί κατά τη γνώμη μου κεφαλαιώδη εκτροπή από τις αρχές ενός αριστερού κόμματος, όπως θέλει να αυτοπαρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρη περιφρόνηση προς τους διανοούμενους γυναίκες και άνδρες που αγωνίστηκαν με τα έργα τους να διαφωτίσουν τον ελληνικό λαό και να τον απαλλάξουν από παραπλανητικούς ατμούς της θρησκευτικής μέθης, αλλά και χλευασμό προς τις γυναίκες που αγωνίζονται χρόνια τώρα για την χειραφέτησή τους από τα δεσμά της ανδροκρατούμενης κοινωνίας, δεσμά τα οποία χάλκευσε και συνεχίζει να χαλκεύει ακόμη και σήμερα η θρησκεία.
Επειδή λοιπόν συμβαίνει να έχω καταναλώσει τη ζωή μου στην υπηρεσία του διαφωτισμού, επειδή – σε αντίθεση με τον «Πρόεδρο» - αρνούμαι να ανταποκριθώ σε «προσκλήσεις» που απαγορεύουν την ταυτόχρονη παρουσία της γυναίκας μου κι επειδή αρνούμαι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογώ στους φίλους του κόμματος την αδικαιολόγητη ψηφοθηρική συμπεριφορά του προέδρου, των παρατρεχάμενων της κομματικής καμαρίλας αλλά και αρκετών διακεκριμένων στελεχών που εμφανίζουν κατά καιρούς παρόμοια συμπεριφορά, ζητώ με την παρούσα τη διαγραφή μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι δυνατόν από τη μια να αγωνιζόμαστε για την επαναπρόσληψη των άδικα απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και την άλλη στιγμή να ανταλλάσσουμε χειραψίες, χαμόγελα και… φιλιά με εκείνους που αρνούνται την πρόσβαση των ίδιων γυναικών σε μια ολόκληρη χερσόνησο της ελληνικής επικράτειας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Μάριος Βερέττας
www.verettasbooks.gr»

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/8/14, 11:33 μ.μ.

    TI ΛΕΣ;;;

    ΠΑΡΑΤΙΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Ν ΚΑΙ ΧΑΙΣΤΙΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ !!!!

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ....

    ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΕΞΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗΝ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ....

    ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΤΖΑ ΣΑΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/8/14, 11:55 μ.μ.

    Ο ΒΕΡΈΤΤΑΣ ΕΙΝΑΙ 12 ΘΕΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΜΙΛΑΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/8/14, 3:44 π.μ.

    Συμπέρασμα: Ο αρθρογράφος πιθανό δεν χωνεύει τους ρασοφόρους και τον κύριο Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόση υποκρισία υπάρχει στο κόσμο. Θέλει ο διαφωτιστής! να παραιτηθεί για τα δικαιώματα των γυναικών.
    Που είναι η ευαισθησία του, για τους χιλιάδες οίκους ανοχής και τα αμέτρητα κακόφημα μπαρ, όπου εκεί το γυναικείο φύλο κατεξευτελίζεται και κατ´ επέκταση όλη η ανθρωπότητα.
    Σε αυτά τα θέματα, τσιμουδιά. Εκεί ο διαφωτιστής μας, είναι μοντέρνος, της εποχής μας!
    Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι. Δεν θέλουμε άλλους διαφωτιστές, στραβωθήκαμε από το φως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/8/14, 11:34 π.μ.

    Καλα παρε τα αριστερα ναρκωτικα σου και περνα καμμια βολτα απο τα γκουλαγκ της Σιβηριας και μετα μιλα για ανθρωπινα δικαιωματα. Ο Σταλιν θα ηταν περηφανος για διαφωτισμενους σαν και εσενα. Α ξεχασα και τον Λενιν, τον Τσαουσεσκου, τον Χοτζα. Καλυτερα πηγαινε ζησε στην Βορεια Κορεα γιατι στην Ελλαδα ειμαστε Ορθοδοξοι και οχι προσκυνημενοι αντιχριστοι και ανθελληνες. Βεβαια ειναι προφανες οτι ειναι δαιμονισμενος ο ανθρωπος...Ο Θεος να τον ελεησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/8/14, 6:01 μ.μ.

    Καλά έκανε, αρκετά με τις προσεγγίσεις σε ανελεύθερες θεωρίες.
    Κι όλοι εσείς που νομίζετε ότι ο χριστιανισμός είναι πνευματικότητα, έχετε συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, ότι εδώ και 17 αιώνες η Ελλάδα έπαψε να παράγει πολιτισμό, ή σας αρέσει να κοροϊδεύεστε ότι κατέχετε τη μία και μόνη αλήθεια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Πατέρες της Εκκλησίας μίλησαν και έγραψαν Ελληνικά.
      Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί και παράγει πολιτισμό και μάλιστα ανώτερου επιπέδου που οι ημιμαθείς μάζες αδυνατούν να κατανοήσουν.

      Διαγραφή