Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

5087 - Ηγούμενος Μεθόδιος: «Προσεύχομαι για την απελευθέρωση του Αχρίδος Ιωάννη»



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, 2 Αυγούστου στην Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κοντά στα Σκόπια η μνήμη του Προφήτη Ηλία.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Επίσκοπος Στοβίου Δαβίδ της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.
Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Επίσκοπος Δαβίδ ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο Μεθόδιο για την επίσκεψή του, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του φυλακισμένου Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη.
Από την πλευρά του ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσευχήθηκα πολλές φορές για την απελευθέρωση του Αρχιεπισκοπού Ιωάννη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι η εκκλησία δεν είναι τα τούβλα των ναών, αλλά οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην λειτουργία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα μετά την απελευθέρωση του κ. Ιωάννη οι άνθρωποι να παραμείνουν στον τόπο αυτό.
Τέλος στον αύλειο χώρο της Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Ηγούμενος Μεθόδιος και ο Επίσκοπος Δαβίδ άκουσαν παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου