Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

10310 - «Ζωγραφίζοντας σε τόπους Ιερούς». Η Έκθεση ζωγραφικής του Doug Patterson στα Γρεβενά

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η Έκθεση ζωγραφικής του Doug Patterson με τίτλο «Ζωγραφίζοντας σε τόπους Ιερούς» στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018. 
Η έκθεση πραγματοποιείται από την Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών και θα παραμείνει στην πόλη των Γρεβενών έως τις 20 Μαρτίου. 
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, αναφέρθηκε στο Άγιον Όρος ως την κοιτίδα της Ορθοδοξίας και επίσης ενημέρωσε όλους του παρευρισκόμενους ότι η έκθεση αυτή αποτελεί την αρχή
της συνεργασίας της Μητρόπολης με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις όπως ενημερωτικές ημερίδες και εκθέσεις που θα αφορούν την Αθωνική Πολιτεία. Τέλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιο Ντούρο για την συνεργασία, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην έκθεση και προέτρεψε όλους τους κατοίκους των Γρεβενών να περάσουν και να επισκεφθούν την Έκθεση. 
Ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας, ευχαρίστησε από την μεριά του τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση να παρουσιαστεί μία τόσο ενδιαφέρουσα έκθεση στην πόλη των Γρεβενών, και ανέφερε ότι ένας από τους κύριους καταστατικούς σκοπούς της Αγιορειτικής Εστίας, είναι η προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγίου Όρους όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε ολόκληρη την οικουμένη. 
Ο κ. Ντούρος κλείνοντας την ομιλία του, χάρισε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ένα πιστό αντίγραφο του Doug Patterson, που απεικονίζει τον Ναό του Πρωτάτου και το κτίριο της Ιεράς Κοινότητας. 
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, μαθητές των σχολείων της ευρύτερης περιοχής των Γρεβενών, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την συγκεκριμένη έκθεση. 
Επίσης, στον χώρο της Έκθεσης καθώς και στο βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης «Το Αναλόγιον» λειτουργεί έκθεση βιβλίου με το σύνολο των εκδόσεων της Αγιορειτικής Εστίας. 
Υπενθυμίζουμε ότι η Έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2011, ενώ ακολούθως ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη όπου παρουσιάστηκε στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο – Λύκειο, καθώς και στην Σόφια, όπου παρουσιάστηκε στο παράρτημα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού. Το 2016 μέρος της Έκθεσης παρουσιάστηκε στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Βελιγραδίου στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Βυζαντινών Σπουδών.
Πληροφορίες & ξεναγήσεις για σχολεία:
Πνευματικό Κέντρο Ι. Μ. Γρεβενών & Βιλιοπωλείο «Το Αναλόγιον». Τηλ.: 24620 23020
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 9-1 π.μ. & 6-8μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου