Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

10306 - Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Στην Κύπρο βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους Αρχιμ. κ. Ελισαίος, κατόπιν πρόσκλησης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου όπως συμμετάσχει στην κληρικολαϊκή συνέλευση της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ετών αρχιερατικής διακονίας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄.
Ο Γέροντας της Σιμωνόπετρας, ορμώμενος εκ του κατεξοχήν χώρου μοναστικής ασκήσεως, του Αγίου Όρους και ως καθοδηγητής πέραν των 70
μοναχών στη Μονή της Σιμωνόπετρας και πνευματικός πατέρας 120 και πλέον μοναχών στην Ορμύλια Χαλκιδικής, προσκλήθηκε να παρουσιάσει, στο χρόνο που του δόθηκε, βασικές αρχές που διέπουν τον ορθόδοξο μοναχισμό στο σύγχρονο κόσμο.
Το πρωί της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2018, ο Γέροντας Ελισαίος, συνοδευόμενος από τους πατέρες της Μονής Σιμωνόπετρας Τύχωνα και Ιάκωβο, επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στο γραφείο του, για να του εκφράσουν και διά ζώσης τις ευχές των ιδίων προσωπικά αλλά και του αγιορειτικού κόσμου για την 40ή επέτειο της αρχιερωσύνης του Μακαριωτάτου.
Ο Μακαριώτατος με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε την παρουσία των αγιορειτών πατέρων, ευχαρίστησε θερμά για τον κόπο που υπεβλήθησαν όπως, στην κατανυκτική αυτή περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, συμμετάσχουν στις εργασίες της κληρικολαϊκής συνελεύσεως, και επισήμανε την σπουδαιότητα του υγιούς μοναχισμού στην ορθόδοξη παράδοση, αφού κι ο ίδιος είχε την ευλογία να ασκηθεί για 25 χρόνια στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο.
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας και η συνοδεία του αποχωρούν από την Κύπρο σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου