Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

10282 - Διαμαρτυρία των κατοίκων της Ουρανούπολης για το λιμάνι που αποτελεί την πύλη εισόδου του Αγίου Όρους (βίντεο και φωτογραφίες)

Οι κάτοικοι από τις 8 το πρωί συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα της Ουρανούπολης, έκει απ΄ όπου αναχωρούν κάθε πρωί τα δρομολόγια για το Άγιο Όρος. "Η υπομονή τελείωσε. Λιμάνι εδώ και τώρα" έγραψε το μεγάλο πανό που κρατούσαν στα χέρια τους, ενώ στα κάγκελα του εργοταξίου του λιμανιού κρέμασαν άλλο πανό που έγραφε "Το λιμάνι φάντασμα της Ουρανούπολης. 8 χρόνια κοροϊδιας". Οι κάτοικοι ζητούν να σταματήσει η απραξία των αρμοδίων να δώσουν λύσεις στο επικίνδυνο οδικό δίκτυο Τρυπητή- Ουρανούπολη και στο εδώ και οκτώ χρόνια σταματημένο έργο κατασκευής του λιμανιού

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς.
Οι κάτοικοι εξέδωσαν ψήφισμα και τονίζουν ότι ο αγώνας τους ξεκινά τώρα:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 23.02.2018
"Με χαρά οι επί χρόνια επισκέπτες της Ουρανούπολης υποδέχθηκαν την άνοιξη του 2010 τα εγκαίνια των εργασιών λιμενικού έργου στον τόπο που επιλέγουν να παραθερίσουν. Το ευλόγησε δε και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους δια εκπροσώπου της.
Μετά από μερικούς μήνες εργασιών τα πάντα άλλαξαν. Το λιμάνι της Ουρανούπολης έγινε σαν το γεφύρι της Άρτας, εργολάβοι πάνε κι έρχονται, νέες μελέτες περιμένουν εδώ και χρόνια στη σειρά για δημοπράτηση. Οι εργασίες σταμάτησαν, οι τουρίστες διαμαρτύρονται, οι κάτοικοι αγανακτούν και οι αγιορείτες μοναχοί υπομένουν. Η Πύλη του Αγίου Όρους κατάντησε βομβαρδισμένο τοπίο διότι οι κρατούντες της τύχης της εκτέλεσης του έργου είτε δε βλέπουν, είτε παραιτήθηκαν του στόχου τους, είτε έχουν στρέψει αλλού την προσοχή τους.
Αλλά και για να φτάσει κανείς στην Πύλη του Αγίου Όρους θα πρέπει να περάσει μέσα από τις Συμπληγάδες Πέτρες, του επικίνδυνου οδοστρώματος του οδικού δικτύου και από τα βράχια που αιωρούνται στις πλαγιές του.
Σήμερα 23.02.2018 στο μεγαλύτερο λιμάνι της Βορείου Ελλάδος, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες- τουρίστες της Ουρανούπολης, πέρασαν δια των κατοίκων της το παρακάτω μήνυμα :
Αν θέλουν οι αρμόδιοι της Ελλάδας να μας ξαναδούν στην αυλή σας θα πρέπει να φροντίσουν τον κήπο σας. Αν θέλουν οι κρατούντες να εισπράττουν τον παχυλό μισθό τους, ας φροντίσουν τη πρώτη σε μέγεθος οικονομική δραστηριότητα της χώρας μας, τον τουρισμό, που τους τον εγγυάται.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ.
Οι δε παρόντες στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας δηλώνουμε, ότι ο αγώνας, ενάντια σε κείνους που υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών στην Ουρανούπολη, μόλις ξεκίνησε".






φώτο: Μαρία Ρήγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου