Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

8109 - Το Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Το Τίμιο Ξύλο θα μεταφερθεί για λίγες ημέρες από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, όπου και φυλάσσεται, στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας καί Φιλαδελφείας κάνει γνωστό ότι προς αγιασμό καί πνευματική ενίσχυση των χριστιανών της Περιφερείας της θα μεταφερθεί από την Ιερά Μόνη Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού του Κυρίου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογρέζα.
Το Τίμιο Ξύλο θα φθάσει στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας την Παρασκευή 25 Μαρτιου στις 6.00 το απόγευμα.
Η επίσημη Υποδοχή του Τιμίου Σταυρού θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας καί Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, τον Ιερό Κλήρο, τις Τοπικές Αρχές και τον ευσεβή λαό, στη διασταύρωση των οδών Βυζαντίου καί Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογραίζα.

Από εκεί θα ακολουθήσει Ιερά Πομπή προς τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης, όπου θα ψαλεί δέηση και εν συνεχεία ο Πανηγυρικός Εσπερινός με την Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Γαβριήλ.
Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης μέχρι την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 3 Απριλίου.
http://www.dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου