Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

8031 - Στα γενέθλια του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

Σήμερα 29 Φεβρουαρίου έχει τα γενέθλια του ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος.Ήταν 29 Φεβρουαρίου 1940, όταν γεννήθηκε στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, στο πονεμένο νησί της Ίμβρου. 
Από τη φύση τους τα γενέθλια αυτά είναι ξεχωριστά, μια και όπως γνωρίζουμε 29η ημέρα ο Φεβρουάριος έχει κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν είναι όμως μόνο τα γενέθλιά του ξεχωριστά, ξεχωριστή είναι ολάκερη η ζωή του. Ξεχωριστοί οι τρόποι του, ξεχωριστοί οι στόχοι του, ξεχωριστοί οι αγώνες του, ξεχωριστή και μεγάλη η προσφορά του στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία.
 
Αεικίνητος και ακούραστος ο Πατριάρχης μας έχει κάνει καλά γνωστή την Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στα μήκη και στα πλάτη του πλανήτη. Γνωστός, αγαπητός και σεβαστός σε όλη τη Χριστιανοσύνη και σε όλους τους εκκλησιαστικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους. Απλός στους τρόπους, εντυπωσιάζει με την απλότητα και την αρχοντιά του συνάμα. Υπερασπιστής και αγωνιστής ακέραιος των δικαίων της Εκκλησίας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν βάζει τίποτα πιο πάνω από αυτά. Αυτός είναι και ο λόγος που εγείρει αντιδράσεις και κάποιες φορές έχει και πόλεμο από ορισμένους. Παρακολουθώντας την ζωή του κανείς, είναι λογικό να του γεννηθεί η απορία, πώς αντέχει τόσο πολύ ο Πατριάρχης μας. Αντέχει γιατί αυτό που κάνει, το κάνει με την καρδιά του. Όλο αυτό δεν είναι για τον Οικουμενικό Πατριάρχη τρόπος ζωής, αλλά η ίδια η ζωή του. Ζει για την Εκκλησία. 
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που είναι αντίθετοι. Όμως κατά κύριο λόγο αυτοί όλοι τσαλαβουτούν από δω κι από κει κι επειδή δεν έχουν σταθερές βάσεις, γι' αυτό και νομίζουν κάθε φορά που στο τσαλαβούτημά τους συναντούν κάτι σκληρό, ότι πατούν σε σταθερό έδαφος. Γι' αυτό και τους βρίσκουμε τη μια εδώ και την άλλη εκεί. Δεν είναι όμως επί του παρόντος αυτό το θέμα μας. 
Τα φετινά γενέθλια του Πατριάρχη μας έτσι κι αλλιώς είναι ξεχωριστά μια και συμπίπτουν με την ακριβή ημερομηνία της γέννησής του. Σηματοδοτούν όμως και μια εξολοκλήρου ξεχωριστή και μοναδική χρονιά εφόσον στην διάρκειά της μέλλει να συνέλθει η Μεγάλη Πανορθόδοξος Σύνοδος, ένα όνειρο ζωής γι' αυτόν. 
Να' ναι πολλά πάμπολλα τα έτη του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας για το καλό της Εκκλησίας μας,όπερ σημαίνει για το καλό όλων μας! 
Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης 
Αννόβερο-Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου