Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

7202 - Ξεκίνησαν οι εργασίες του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου της Αγιορειτικής Εστίας (φωτογραφίες)

Με την παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, προξένων, κληρικών, Αγιορειτών, εκπροσώπων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου, ξεκίνησαν στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, οι εργασίες του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου της Αγιορειτικής Εστίας με θέμα: «Το Άγιον Όρος στον 17ο και 18ο αιώνα. Από τους μεταβυζαντινούς στους νεώτερους χρόνους». 
Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο έτος Ελλάδος – Ρωσίας για το 2016 και τις εκδηλώσεις που προετοιμάζονται στον Άθω και τη Θεσσαλονίκη, στις οποίες συμμετέχει και η Αγιορειτική Εστία. 
Διαβιβάστηκαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Δ.Σ της Αγιορειτικής Εστίας κ. Γιάννη Μπουτάρη, της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
 
Ακολούθως, ο κ. Κρίτων Χρυσοχοΐδης, Διευθυντής Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, παρουσίασε την Κεντρική εισήγηση με θέμα: «Βήματα προς την νέα εποχή. Το Άγιον Όρος κατά τον 17ο και 18ο αιώνα». 
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο, πρωί και απόγευμα, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το πρωί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου