Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

7293 - Διάσωση μοναχού κάτω από αντίξοες συνθήκες με συνεργασία τριών υπηρεσιών του Αγίου Όρους

Χθες το βράδυ, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στην Καψάλα του Αγίου Όρους συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός το οποίο είχε αίσιο τέλος λόγω της άμεσης επέμβασης του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος που εδρεύουν στις Καρυές. 
Συγκεκριμένα αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας ότι ένας μοναχός 37 ετών έπεσε από την σκεπή του κελλιού του το οποίο βρίσκεται στην έρημο της Καψάλας. Αμέσως ξεκίνησε το ασθενοφόρο και ένα πυροσβεστικό όχημα για το σημείο του ατυχήματος.
 
Δυστυχώς ο δρόμος έφτανε μέχρι τη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα και από κει υπήρχε μόνο ένα στενό μονοπάτι δυόμισι περίπου χιλιομέτρων ως τον τόπο του ατυχήματος, που ήταν το Διονυσιάτικο κελλί των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ο μοναχός, ρουμανικής καταγωγής έφερε κακώσεις στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματος, με πιθανό σπασμένο το ένα χέρι. Χωρίς να υπάρχει ηλεκτρικό φως στην περιοχή, ο τραυματίας ακινητοποιήθηκε στο φορείο και άρχισε η ταχύτατη επιστροφή στο ανηφορικό και λασπωμένο μονοπάτι, μέχρι του σημείου που είχαν σταθμεύσει τα οχήματα. Εκεί σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε το λιμενικό να έχει έτοιμο σκάφος για τη θαλάσσια διακομιδή. Τρισίμιση ώρες μετά το ξεκίνημα της επιχείρησης ο μοναχός βρισκόταν εκτός Αγίου Όρους καθ’ οδόν προς το Νοσοκομείο του Πολυγύρου, όπου έφθασε σε καλή σχετικά κατάσταση.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Κέντρο Υγείας, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό του Αγίου Όρους, με την συντονισμένη συνεργασία των οποίων κατορθώθηκε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διάσωση του άτυχου μοναχού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου