Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

5922 - Φωτογραφίες και βίντεο από τα εγκαίνια Ναού για τον Όσιο Παΐσιο στη ΛεμεσόΜε εκκλησιαστική λαμπρότητα  τελέσθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου αφιερωμένου ναού στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Ο νεόδμητος και περικαλλής ναός βρίσκεται στην περιοχή Εκάλης (έναντι του Τσιρείου Σταδίου) στη Λεμεσό και τιμάται στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και στον Όσιο Παΐσιο.
.......Η ιερά ακολουθία των εγκαινίων άρχισε στις 6 το απόγευμα με την υποδοχή των μαρτυρικών ιερών Λειψάνων (Αγίων Ηρακλειδίου Επισκόπου Ταμασού, Κοσμά του Αγιορείτου και Γεωργίου Νεομάρτυρος του Κυπρίου) τα οποία τοποθετήθηκαν στις τρείς Αγίες Τράπεζες του ναού αφιερωμένες επ’ονόματι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου, Παϊσίου του Αγιορείτου και των Αγίων Μαρτύρων Βαραχησίου και Ιωνά, δεδομένου ότι επ’ ονόματι των Αγίων Βαραχησίου και Ιωνά ετιμάτο η εκκλησία του χωριού των Αγίων Αρσενίου και Παισΐου στα Φάρασα της Καππαδοκίας.


Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Ο Θεοφιλέστατος πρίν από την απόλυση του εσπερινού απένειμε στο εφημέριο του ιερού ναού π. Μιχαήλ Σπανό, το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Της ακολουθίας των εγκαινίων και της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετά των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λήδρας κ. Επιφανίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγ.Αρσενίου στη Χαλκιδική Αρχιμ. Θεόκλητος, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μ. Παναχράντου Άνδρου Αρχι. Ευδόκιμος, ο Πρωτοσυγκελεύων της Ι.Μ. Ταμασού Πρωτ. Θεόδωρος Στυλιανού, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Ισαάκ και πολλοί κληρικοί εκ της Μητροπόλεως.

Συγκινητική ήταν και η κατά χιλιάδες προσέλευση του κόσμου καθ’ όλη την διάρκεια της αγρυπνίας. Ακόμη στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλεως, βουλευτές και άλλοι επίσημοι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακολουθίας έψαλλε η χορωδία της Μητροπόλεως Λεμεσού υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικολάου Λυμπουρίδη.
.......Με την ευκαιρία των εγκαινίων διοργανώνονται πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα από τις 23 -30 Ιανουαρίου 2015. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά για προσκύνηση των ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και των χαριτόβρυτων Κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου από τις 6.30 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ.
2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος27/1/15, 11:21 π.μ.

  Ευλογημένη είναι η Μητρόπολη Λεμεσού, και ο λόγος;
  Είναι '' ΑΓΙΟΣ'' Επίσκοπος. Ο Αθανάσιος.
  ΤΗΝ ΕΥΧΉ ΤΟΥ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/1/15, 8:57 μ.μ.

   Ειναι Άγιος χωρίς τα εισαγωγικά.
   Όταν υπαρχουν εισσαγωγικά σε μια λέξη, τότε έχει την σημασία του είναι και δεν είναι. Πολλές φορές εννοείται το αντίθετο, όχι ακριβώς.
   Εξάλλου αυτός είναι ο τίτλος αποκλειστικά των μητροπολητών. Το άγιος που χρησιμοποιείται αδιάκριτα για όλους τους άλλους κληρικούς είναι εντελώς λανθασμένο.

   Διαγραφή