Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

5569 - Συγκίνηση στην εκδήλωση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου



ΚΑΡΑΒΕΛ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ 
Με την ευκαιρία της επετείου των 300 χρόνων από την κοίμηση του αγίου Γερασίμου Παλλαδά (1714-2014), πατριάρχη Αλεξανδρείας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διοργάνωσε σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel εκδήλωση προς τιμή του αγίου.
Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστη από νωρίς, από Μητροπολίτες, Επισκόπους, κληρικούς, υπουργούς, βουλευτές και απλό κόσμο.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος αναφέρθηκε στον προκάτοχό του με συγκινητικά λόγια.

Στη συνέχεια για την προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά, μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος.
Αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία του Καθηγουμένου Γέροντα Εφραίμ, ο οποιος μίλησε για την αγία ζωή του Αγίου Γερασίμου ο οποίος άφησε την δόξα του Θρόνου για να ζήσει στην ησυχία.
Επίσης ομίλησαν η κα Ελένη Χατζόγλου που τυγχάνει επιμελήτρια του τόμου, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου από τον Κωνσταντίνο Μανάφη, ομότιμο καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Συλλόγου Ωφελίμων Βιβλίων.
Στο τέλος στην εκδήλωση προβλήθηκε ένα πολύ κατατοπιστικό και ενημερωτικό ντοκυμανταίρ για την εποχή, το πρόσωπο και τη δράση του αγίου Γερασίμου Παλλαδά με τίτλο: «Στα μονοπάτια της αγιότητος – Άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς».
Οι ομιλίες και φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ: http://www.romfea.gr

6 σχόλια:

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ13/11/14, 11:09 μ.μ.

    Καλα και Αγια ολα.Το ποιμνιον βελαζει ομως.Το αφουγκραζονται οι επι-σκοπον ποιμενες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/11/14, 12:27 π.μ.

    Εκκλησιαστική εκδήλωση σε ξενοδοχείο! Νέα ήθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/11/14, 4:31 μ.μ.

    Η αλήθεια είναι ότι ένωσα κάπως άβολα. Εκεί ο Αδωνις και άλλοι βουλευτές. Πλήθος κουστουμαρισμένων, επισήμων, ξανθιές με ταγεράκια κλπ κλπ. Πόσοι άραγε από αυτούς είναι δικαστικοι εν ενεργεια ή συνταξιούχοι, που με ανακουφισμένη την τσέπη λόγω "αποκάστασης μισθού/σύνταξης στην προ μνημόνιο εποχή" και χωρίς λογισμούς αγωνίας για τον επιούσιον, απολάμβαναν την πνευματική τροφή που προσέφερε ο Άγιος Γεράσιμος.

    Κι εγώ είχα την διάθεση να απολαύσω, δυστυχώς οι λογισμοί για την άδεια μου τσέπη, δεν με άφηναν να απολαύσω πλήρως. Βεβαίως δεν γνωρίζουμε ο Άγιος Γεράσιμος τι ακριβώς λέει στην ψυχή του καθενός και πως η Θεία Χάρις ενεργεί και τι τελικά θα κάνουν οι κύριοι κουστουμαρισμένοι το δώρο που τους στείλαμε εμείς οι υπόλοιποι στην τσέπη τους...

    Ο π.Αρσένιος αεικίνητος στην δεξιά πλευρά, χαιρετούσε όλους κουστουμαρισμένους και μη, ταπεινούς και μη. Συγκινητικπος ο Πατριάρχης στο λόγο του και Κένυας με την προσωπική του μαρτυρία για τον Άγιο.

    Κάπου εκεί δεν άντεξα άλλο και αποχώρησα. Οι υποχρεώσεις των παιδιών δεν μου επέτρεπαν να διαθέσω περισσότερο χρόνο κι ας το ήθελα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/11/14, 5:12 π.μ.

    Εκκοσμικευση και στον αθωνικο μοναχισμο δυστυχως...
    Εμεις εδω στην Αυστραλια ευλαβουμαστε το Αγιον Ορος αλλα αυτες οι εκδηλωσεις μας κανουν να ανησυχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/11/14, 1:59 μ.μ.

    Δεν το ήξερα ότι ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡ.ΠΑΛΛΑΔΑΣ ΉΤΑΝ ΚΟΣΜΙΚΌΣ .[αν κρίνω απο την εκδήλωση]




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/11/14, 9:30 μ.μ.

      Εγώ πάλι χαίρομαι που βγήκαν προς τον κόσμο, ο οποίος έχει ανάγκη από πρότυπα. Τι κι αν έγινε η εκδήλωση στο κάραβελ; Θα γνωρίζαμε κάτι γι' αυτόν τον άγιο αν δεν είχαν ενδιαφερθεί οι μοναχοί και δεν είχαν αφήσει για λίγο την ησυχία τους;

      Διαγραφή