Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

5620 - Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος για το Άγιο Όρος

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ και το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ  «ΑΘΩΣ – ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24) την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.
H φωτογραφική εργασία του Στράτου Καλαφάτη «Άθως – Τα χρώματα της πίστης» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε το 2013. Συνολικά χρειάστηκαν εικοσιπέντε επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία και ένα σύνολο διακοσίων ημερών φωτογράφισης, για να παρουσιάσει μια σύγχρονη εκδοχή για το τοπίο και τους ανθρώπους σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το ομότιτλο λεύκωμα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΓΡA (δίγλωσση έκδοση – 142 έγχρωμες φωτογραφίες – εισαγωγή Νίκου Ξυδάκη – σελ. 216).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 
Προβολή 29λεπτου ντοκυμανταίρ του ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΛΛΑΚΗ με θέμα τον Στράτο Καλαφάτη και τίτλο «Το Χρώμα» (παραγωγή 2014 -ΝΕΡΙΤ).
Εισήγηση ΝΙΚΟΥ ΞΥΔΑΚΗ με παράλληλη προβολή φωτογραφιών από το βιβλίο.
Προβολή 7λεπτου βίντεο με εικόνες από το φωτογραφικό project εν τη γενέσει του.
Ομιλία του ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ για τη δουλειά του.
Μια υπόσχεση για το μέλλον: 8λεπτο βίντεο με φωτογραφίες από τη νέα φωτογραφική ενότητα του Σ. Καλαφάτη με τίτλο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου