Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

4172 - Θεοφάνεια στο ΠρωτάτοΠροσκεκλημένος της Ιεράς Κοινότητος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ετέλεσε την ιερά αγρυπνία επί τη ευκαιρία της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων στον πάνσεπτο ιερό ναό του Πρωτάτου, με τη συμμετοχή του Πρώτου του Αγίου Όρους Ιερομονάχου Στεφάνου Χιλανδαρινού, του επιστάτη Γέροντος Παϊσίου Ιερομονάχου Γρηγοριάτη, πλειάδος ιερομονάχων, ιεροδιακόνων και μοναχών.
Μετά το πέρας της ιεράς αγρυπνίας παρετέθη πανηγυρική τράπεζα όπου ο άγιος Πρωτεπιστάτης ευχαρίστησε δεόντως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την αποδοχή της προσκλήσεως.
Ο Σεβασμιώτατος αρχικά ευχαρίστησε την Α.Θ.Π δια την παροχήν της ευλογιάς εισόδου στο αγιώνυμο Όρος και τελέσεως της αναιμάκτου Θείας Λειτουργίας, την Ιερά Κοινότητα για την ευγενή πρόσκληση και εν συνεχεία αναφέρθηκε  καταλλήλως στο βαθύτερο νόημα της εορτής των Θεοφανείων.

Εν κατακλείδι παρακάλεσε την τιμία των μοναχών χορεία να  προσεύχονται δια την πνευματική ενίσχυση του δοκιμαζομένου ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου