Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

3841 - Προσκύνημα του Μητροπολίτη Τρίκκης στο Άγιον Όρος



Στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου, του Αγίου Όρους,  πραγματοποίησε προσκύνημα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος και η αγία συνοδεία αυτού.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως τού Καθηγουμένου π. Γεωργίου Καψάνη και της Κανονικής αδείας και ευλογίας της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου, προεξήρχε  της Ιεράς Πανηγύρεως επί τη μνήμη της Αγίας Ενδόξου οσιομάρτυρος Αναστασιας της Ρωμαίας συμπαραστατούμενος υπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτου Καρθαγένης κ. Αλεξίου.
Η Ιερά Αγρυπνία ετελέσθη κατα την αγιορειτικήν ταξιν, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εν Αγιω Ορει Ιερών Μονών, των χορών πλαισιωθέντων υπό τών Δανιηλαίων , Σιμωνοπετριτών και άλλων Αγιορειτών πατέρων, ενώ πλήθος προσκυνητών συνέρρευσαν στην Ιερα Μονη την παραμονή και την κυριώνυμο μέρα της πανηγύρεως. 
Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.amen.gr/article15910

2 σχόλια:

  1. Ισαάκ Σολωμού13/11/13, 1:23 μ.μ.

    Ας με συγχωρήσει ο Θεός,αλλά εκείνο το "...και της Κανονικής αδείας και ευλογίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου....",βγάζει μάτι,κατά την ταπεινή μου γνώμη.Αχ,κατακαημένο αυτοδιοίκητο του Αγίου ΄Ορους,σε έριξαν στα τάρταρα οι νεοαγιορείτες,οσφυοκάμπτες!!!Ακόμα και για να καλεστεί ένας μητροπολίτης από τον κόσμο να λειτουργήσει σε μια μονή,πρέπει να δώσει την άδεια ο λατινόφρων αιρετικός του Φαναρίου!!!Οποία κατάπτωση!!!Αγνώριστο το κάνατε το Αγιονόρος,τον πάλαι ποτέ φάρο της Ορθοδοξἰας!!!Ισαάκ Σολωμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/11/13, 7:50 μ.μ.

    Και πώς αλλιώς θα λειτουργούσε ο άνθρωπος σε μέρος που ανήκει στην δικαιοδοσία του Οικ. Πατριάρχη; Αν δεν έπαιρνε την άδειά του θα ήταν ένοχος του κανονικού αδικήματος της εισπηδήσεως.[ εισπήδηση (η) [1894]
    (λόγ.) ΕΚΚΛΗΣ. η τέλεση λατρευτικών πράξεων ή η συμμετοχή σε αυτές κληρικών (επισκόπων, πρεσβυτέρων και διακόνων) σε άλλη μητρόπολη (οι επίσκοποι) ή ενορία (οι πρεσβύτεροι και διάκονοι), χωρίς προηγούμενη έγκριση της επιχώριας εκκλησιαστικής αρχής.(ΛΝΕΓ)] Άλλο πράγμα το αυτοδιοίκητο του Αγ. Όρους κι άλλο πράγμα η κανονική δικαιοδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή