Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

3843 - Δεν έκλεισαν την υπόθεση Βατοπαιδίου για λόγους πολιτικής σκοπιμότηταςΤου Αιμίλιου Πολυγένη
Σήμερα μετά από μια ανώνυμη επιστολή που εστάλη στον Άρειο Πάγο και υποστηρίζεται ότι αποστολείς της είναι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες του Δημοσίου στο θέμα του Βατοπαιδίου προκάλεσαν ζημία.
Όμως ενώ το παραπεπτικό βούλευμα για 14 άτομα στην υπόθεση Βατοπαιδίου έχει ήδη αναιρεθεί, όπως αναφέρεται παράπανω αντίστροφη εισαγγελική έρευνα άρχισε από την Εισαγγελία μετά από αυτές τις καταγγελίες ανωνύμων μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι το Ν.Σ.του Κράτους γνωρίζει πάρα πολύ καλά την υπόθεση, διότι η υπόθεση της πρότασης της ανταλλαγής των ακινήτων της Μονής Βατοπαιδίου είχε εισαχθεί στην ολομέλεια του.
Να αναφερθεί πως η ολομέλεια αποφάνθηκε ότι ήταν νομικά εφικτή η επιστροφή των ακινητών, της ανταλλαγής από την Μονή προς το Δημόσιο.
Τότε η Μονή Βατοπεδίου είχε έρθει σε συννενόηση με τους αγοραστές, σ΄αυτούς μεν να επιστραφούν τα χρήματα της αγορά των ακινήτων, στο δε δημόσιο τα ίδια τα ακίνητα.
Επίσης να σημειωθεί ότι η πληροφορία πως η Μονή Βατοπαιδίου ζητούσε να της αναγνωριστεί συμβιβαστικά από το Δημόσιο η κυριότητα της Λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων είναι ΛΑΘΟΣ.
Συγκεκριμένα η Μονή Βατοπεδίου θα επέστρεφε τα ακίνητα της ανταλλαγής, και θα διεκδικούσε την Λίμνη στα δικαστήρια, ένα δικαιωμα που έχουν όλοι οι πολίτες.
Όμως για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης και όχι μόνο, δεν έγινε αποδεκτή από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η πρόταση της Μονής, γιατί όπως είναι εύλογο η υπόθεση θα έκλεινε και δεν θα είχαμε πολυετή πολιτική εκμεταλλευση από αυτούς που την επινόησαν.
Τέλος ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νίκος Παντελής, διαβίβασε την καταγγελία στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, προκειμένου να διενεργήσουν προκαταρκτική έρευνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου