Σάββατο 25 Μαΐου 2013

3167 - Αποκλειστικές φωτογραφίες του Ιβάν Σαββίδη από τη θεμελίωση του Ναού στο Άγιο Όρος



Οι φωτογραφίες είναι από την θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Κελλί των «Σκουρταίων» στις Καρυές που έγινε την 1/14 Ιουλίου 2011.

Σχετικά:

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/5/13, 12:46 μ.μ.

    Η ανοικοδόμηση κάποιου ναού είνα έργο σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.
    Ακόμα πιο θεάρεστο έργο είναι η συντήρηση και αποκατάσταση των ήδη υπαρχόντων μοναστικών εγκαταστάσεων. Το Άγιον Όρος σήμερα έχει περισσότερο ανάγκη να διατηρηθούν τα εκατοντάδες παλαιά κτίσματα (ναοί, μοναστήρια, σκήτες κελλιά κλπ).΄
    Αυτό που λείπει τώρα στις Καρυές δεν είναι ένας νέος, ολοκαίνουργιος ναός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/5/13, 4:24 μ.μ.

    Σεβαστέ ΦΙΛΕ δεν αναφέρεις όμως στο σχόλιο τελικά τι λείπει απο τις Καρυες σήμερα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/6/13, 12:42 μ.μ.

      Συντήρηση, αποκατάσταση, επανάχρηση.
      Αυτά λείπουν.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/13, 3:20 μ.μ.

    Αυτός ο ναός όμως κρίθηκε ακατάλληλος, διότι είχε πρόβλημα στατικό, γιατί είχε κτιστεί με άμμο θαλασσινή, εμείς κάναμε μία μελέτη για να μεγαλώσουμε τον ναό, εκφράσαμε αυτή την επιθυμία στον κ. Σαββίδη και είπε ότι θα μας καλύψει όλο το ποσό. Να πω ότι με απόφαση του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς και με απόφαση της μονής ο ναός κατεδαφίστηκε γιατί υπήρχαν προβλήματα στατικότητας. ( Απο την συνεντευξη του πατρός Θεωνα). Για να αποκατασταθεί μια ζημεία ή να γίνει οποιαδήποτε εργασία στο Ορος, πρεπει να γνωρίζεται ότι πρέπει να υπάρχει, συγκατάθεση της κυριάρχου Μόνης, επίβλεψη του ΚΕ.Δ.Α.Κ και τέλος εγκριση της Ιερας Κοινότητος. Για να συμφωνήσουν και να εγκρίνουν όλα αυτα τα όργανα οτι πρέπει να γίνει ο Ναος κάτι παραπάνω ξέρουν απο όλους εμας που σχολιάζομαι αβασάνιστα ενεργειές ανθρώπων. Και οπως πολύ σωστα εγραψες σεβαστε μου Γέροντα πήγε να γίνει συντήρηση που δεν ήταν δυνατον να γίνει λόγω της αμμου θαλάσσης, κριθηκε οτι χρησιαζεται αποκατάσταση ο Ναός και θα γίνει επανάχρηση. Ολα ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΦΕΟΥ ... Μακάρι να είχαν και αλλοι τέτοιες ΕΥΛΟΓΙΕΣ, να κανουν τέτοια εργα όχι μόνο στις Καρυές αλλα σε ολο το Όρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή