Κυριακή 26 Μαΐου 2013

3170 - Η οδοντιατρική στο Άγιον Όρος Στην ιστοσελίδα Implantnet βρήκα και αναδημοσιεύω το κείμενο:
Εκτός από την οδοντιατρική ως επάγγελμα, υπάρχει και η οδοντιατρική της προσφοράς. Είναι όμορφο να χρησιμοποιούμε την γνώση και τις δεξιότητες μας, για να ανακουφίζουμε τον πόνο των ανθρώπων, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν μας δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσουμε στον απερίσπαστο αγώνα όλων αυτών που εγκαταλείψαν τα πάντα για την αγάπη του Χριστού


.......Τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα τα μοναστήρια του Αγίου Όρους έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα σε οδοντιατρεία μέσα στα μοναστήρια.
.......Ο σκοπός είναι, να δοθεί η δυνατότητα στους μοναχούς να λύσουν τα οδοντιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς να είναι αναγκαίο να μεταβούν στην κοντινή σχετικά Θεσσαλονίκη.


Ι. Μονή Σίμωνος Πέτρας
Ένα από τα μοναστήρια αυτά, είναι και η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου εδώ και 15 χρόνια λειτουργεί οδοντιατρείο με την ευγενική προσφορά συναδέλφων οδοντιάτρων, που συνδυάζουν το προσκύνημα με το λειτούργημα. Αμοιβή είναι η αγάπη και οι προσευχές των μοναχών. Σήμερα λοιπόν θα ταξιδέψουμε νοερά στο «περιβόλι της Παναγιάς» για να δούμε την «άλλη» οδοντιατρική την οποία ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε.
Ι. Μονή Βατοπαιδίου

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος26/5/13, 4:53 μ.μ.

    Συγχαρητήρια για όλα αυτά που δημοσιεύετε τόσα χρόνια. Δεν έχω τη δυνατότητα να διαβάζω καθημερινά αλλά όποτε βρίσκω χρόνο για να διαβάσω κάποιες σελίδες, οι αγιορείτικες μνήμες είναι πάντα μία από αυτές.
    εύχομαι να σας δίνει δύναμη ο Θεός και όρεξη στην ευλογημένη αυτή προσπάθειά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή