Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

3145 – Στα Άνω Λιόσια υποδέχθηκαν τα Ιερά Κειμήλια της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους


Τα «Κωνσταντίνεια» ξεκίνησαν με την υποδοχή σπουδαίων θησαυρών της Χριστιανοσύνης. Ένα κομμάτι του Τιμίου Ξύλου, ένα τμήμα από τον άρραφο χιτώνα του Κυρίου, ένας λίθος από τον Πανάγιο Τάφο και λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι οι θησαυροί που οι πατέρες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους έφεραν προς προσκύνηση, μετά από το αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.
Την υποδοχή έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος στην είσοδο της πόλης των Άνω Λιοσίων και ακολούθησε λιτανεία προς τον Ναό, όπου παρέλαβε τα κειμήλια ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και αμέσως τέθηκαν στη διάθεση του λαού προς προσκύνηση.
Τελέστηκε δοξολογία και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου ομίλησε σχετικά με τη σημασία του διατάγματος των Μεδιολάνων και της προσωπικότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην ανθρωπότητα, προβάλοντας τις ιστορικές συνθήκες με τις σημερινές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στον κόσμο.
Όλα τα κειμήλια θα βρίσκονται στο Ναό προς προσκύνηση μέχρι και την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου