Κυριακή 21 Απριλίου 2013

3029 - Οι ιδέες δεν πεθαίνουν






Ελπίζομεν ότι τα οποιαδήποτε προβλήματα που κατά καιρούς αναφύονται, θα υπερπηδώνται. Πάντοτε θα ευρίσκωνται άνθρωποι, οι οποίοι πέραν από το ποδόσφαιρον καθ' αυτό θα διακρίνουν ότι η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και oι ιδέες δεν πεθαίνουν.”
(Οικουμενικός Πατριάρχης, Οκτώβριος 2004)

2 σχόλια:

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ21/4/13, 10:46 μ.μ.

    Μην ποδοσφαιροποιεις την υπεροχη ιστοσελιδα σου Ιωαννη.Το κακον ειναι οτι αι ιδεαι δεν παιζουν ποδοσφαιρον αλλα οι παικται.Επειδη επεσε στην Β'Εθνικη πεθανε η ΑΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ και συνονόματε. Η αλήθεια είναι ότι στο σύγχρονο Ελληνικό ποδόσφαιρο, 4 άνθρωποι έχουν την "ρετσινιά" του θρησκευόμενου. Οι Μαύρος και Κωστένογλου από την ΑΕΚ και οι Αναστασιάδης και Δερμιτζάκης από την ΠΑΟΚΑΡΑ. (Πιστεύω δεν χρειάζεται διορατικό χάρισμα για να καταλάβεις ποιά ομάδα υποστηρίζω). Ξέρεις τι σκέφομαι τώρα με την περιπέτεια που περνάει η ΑΕΚ; Μήπως αυτή είναι η αντιμισθία α)Επεδή πριν από χρόνια επέτρεψε η τότε διοίκηση να γίνει ομαδική "βάπτιση" ψευδομαρτύρων του γιαχωβά στο γήπεδό της; β) Όταν πριν λίγους μήνες ο τότε πρόεδρος δήλωσε δημόσια: "Δεν με ενδιαφέρει που χρωστάει η ομάδα στην εφορία, εγώ θα κάνω μεταγραφές" Αυτό δεν αντίκειται καθαρά στο "Τα τω Καίσαρος Καίσαρι";
    Να έρθω και στα δικά μας. Όταν ακούω "Παοκ θεέ" "ΠΑΟΚ θρησκεία" "Κι εκεί ψηλά...." ειληκρινά πονάω και φοβάμαι την τιμωρία από τον Κύριο. Κι ας έχουμε παρελθόν ευσεβείας.
    Το "ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί" βγήκε γιατί οι οπαδοί όταν έβλεπαν αγώνα της ομάδας, εκείνη την ημέρα έτρωγαν ένα κομμάτι ψωμί το οποίο ξεραινόταν, ως το απόγευμα. Από τις 11:00 ξεκινούσαν τα παιδικά και εφηβικά τμήτατα. Όμως δεν προλάβαινα να φάνε γιατί πήγαιναν στις 11:00 στο γήπεδο, αμέσως μετά την Εκκλησία.
    Όταν η ομάδα μπάσκετ κέρδισε το Κύπελλο σε εκείνον τον τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών, ήταν Μεγάλη Τετάρτη. Ο αείμνηστος Γιώγρος Παντελάκης πήγε στο αποδυτήρια και είπε: "Τέτοια μέρα που είναι σήμερα ας πάμε να το γιορτάσουμε με ένα καφέ μόνο. Το γλέντι ας γίνει μετά την Ανάσταση" και έτσι έγινε.
    Αλλά λίγο πολύ για όλες τις ομάδες ίσως υπάρχουν ανάλογα περιστατικά και χαρακρτηρισμοί.
    Ειληκρινά δεν με νοιάζει να αναρτηθεί δημόσια το σχόλιό μου. Για την ακρίβεια θα προτιμούσα να μην αναρτηθεί. Απλά, συχνώμη για την έκφραση, ξενέρωσα. Η σελίδα αυτή με έχει αναπαύσει πάρα πολύ. Σε θεωρώ δικό μου άνθρωπο. Οι Πατέρες λένε: "Οι Χριστιανοί είναι φίλοι πριν ακόμα γνωριστούν." Πόσο μάλλον που αγαπάε πάρα πολύ το περιβόλι την Μάνας μας. Εληκρινά, τον Ιωαννίδη τον αντιπαθούσα. Αλλά από τότε που έμαθα ότι πηγαίνει στο Άγιο Όρος τον συμπαθώ.
    Συγνώμη αν σε στεναχώρησα.
    Αύριο μπαίνω μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή