Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

2982 - Αλλάζει η πύλη εισόδου του Αγίου Όρους; Εξετάζεται σοβαρά να εγκαταλειφθεί η Ουρανούπολη!

Πυργαδίκια. Με απόφαση της Ιεράς Επιστασίας αύριο και την Κυριακή θα υποδεχθούν προσκυνητές από το Άγιο Όρος.
Τα... οχυρωματικά έργα της Ιερισσού έχουν προκαλέσει, όπως ήταν επόμενο, μείζον ζήτημα με τη μετακίνηση προσκυνητών προς και από το Άγιον Όρος.
Οι Αγιορείτες πατέρες φέρεται να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τα καμώματα των δήθεν οικολόγων της Ιερισσού, καθώς παρόμοια κατάσταση επικράτησε και στις 18 - 20 Ιανουαρίου, όταν και πάλι αυθαίρετα και χωρίς να ενημερώσουν κανένα πάλι έκλεισαν το δρόμο προς και από το Όρος.
Όπως μαθαίνουμε όμως πολύ σύντομα, ίσως και πριν το Πάσχα, αν και εφόσον συνεχιστεί ο αποκλεισμός των δρόμων της Ιερισσού, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους εξετάζει ως μόνιμες λύσεις η είσοδος και η έξοδος στην Αγιώνυμη Πολιτεία να γίνεται από άλλα λιμανάκια της Χαλκιδικής, όπως πχ του Όρμου Παναγιάς, των Πυργαδικίων, του Στρατωνίου. 
Αυτές βέβαια οι λύσεις θα προξενήσουν ένα ντόμινο αλλαγών σ' ότι αφορά τις έδρες του γραφείου Προσκυνητών, που εκδίδει τα διαμονητήρια και του γραφείου εκδόσεως ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των Αγιορείτικων Γραμμών, που προς το παρόν εδρεύουν στην Ουρανούπολη.
Μέχρι να συμβούν όλα αυτά η "δημοκρατική κυβέρνηση της Ιερισσού" σε πνεύμα... αποφασίζομεν και διατάζομεν, ενημερώνει όλους όσους επιθυμούν να μεταβούν στο Άγιο Όρος μέσα στο Σαββατοκύριακο, ότι οι δρόμοι θα είναι ανοικτοί 9.00 - 10.00 το πρωί ΚΑΙ 18.00 -19.00 το απόγευμα.

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/4/13, 10:39 μ.μ.

  Πραγματικά θα ήταν ευχής έργο να άλλαζε η πύλη εισόδου του Αγίου Όρους . Η Ουρανούπολη φέρθηκε και συνεχίζει να φέρεται με απρέπεια, ασέβεια και στυγνή οικονομική εκμετάλλευση τόσο στους προσκυνητές όσο και στους πατέρες του Όρους. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα τύχει της συμπαράστασης όλων όσων αγαπούν πραγματικά το Όρος. Οι Ουρανουπολίτες μέχρι και «Αγιορείτικους Γάμους» έφτασαν να οργανώνουν προσβάλλοντας βάναυσα την ηθική του Αγίου Όρους . Πάντα οι πατέρες ήθελαν να έχουν ένα χώρο επιβίβασης που να μην αναγκάζονται να γίνονται θέαμα για τους ημίγυμνους τουρίστες της Ουρανούπολης . Και να μην ξεχνάμε ότι αυτός που έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε οι πατέρες να μην αποκτήσουν μια δική τους σκάλα επιβίβασης ήταν ο περίφημος Πάχτας . Ναι είναι το ίδιο πρόσωπο που πούλησε στα μεταλλεία χρυσού το βουνό ολόκληρο για 30€ το στρέμμα.
  Μακάρι να απαλλαγεί το Άγιον Όρος από την Ουρανούπολη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/4/13, 8:15 μ.μ.

  Nτρεπομαι που ζω στην ομορφη κατα τα αλλα Ουρανουπολη , ντρεπομαι πραγματικα για λογαριασμο αλλων !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος16/4/13, 2:54 μ.μ.

  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ!

  http://olympia.gr/2013/04/16/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%B5/

  ΑπάντησηΔιαγραφή