Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

101 - Η φωτογραφία του Χίτλερ και το γνωστό φιλμάκι στο Ρωσικό μοναστήρι


Το γνωστό φιλμάκι, όπως φαίνεται όταν δεν είναι επεξεργασμένο, ανήκει στην ομάδα προπαγάνδας των ναζί και σκοπό έχει να παρουσιάσει (αν και δεν το πετυχαίνει πάντα) τα φιλικά αισθήματα που έδειξαν απέναντι στους κατακτητές οι Έλληνες τόσο στη Σάμο όσο και στον Άθω.

Στο τέλος μια ομάδα Γερμανών μπαίνει στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, δηλαδή του ρωσικού μοναστηριού, όπου υπάρχει αναρτημένη η φωτογραφία του Χίτλερ. (Αλήθεια στους προδότες συμπεριλαμβάνονται και οι Ρώσοι; )

Ας δούμε τώρα, σε δύο φωτογραφίες, τη διακόσμηση στο αρχονταρίκι του ρωσικού μοναστηριού. Η πρώτη είναι του 1918 και η δεύτερη του 1942:

Πατριάρχες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, τσάροι, τσαρίνες, αξιωματικοί, εκκλησιαστικοί και πολιτικοί ηγέτες. Και μέσα σ' αυτούς ο Χίτλερ! Στο μοναστήρι που αποτελούσε την κύρια, αν όχι μοναδική είσοδο του Αγίου Όρους και ήταν συνεχώς υπό Γερμανική επίβλεψη. Φοβερό ιστορικό ντοκουμέντο για να κατηγορήσουμε ολόκληρο το Άγιο Όρος για δοσιλογισμό.

Και ας γνωρίζουμε οι υποκριτές πως σε όλες τις Μονές εστάλησαν συγχαρητήρια-ευχαριστήρια τηλεγραφήματα, μετά τον πόλεμο, από τις συμμαχικές κυβερνήσεις για τη στάση των μοναχών απέναντι στους συμπατριώτες τους φυγάδες. Και βέβαια μας βολεύει να αποσιωπούμε την επιστροφή, μέσα σε πακέτο, των εγγλέζικων ευχαριστηρίων στο υπουργείο τους των εξωτερικών, μετά τη δολοφονία των Μιχάλη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου στην Κύπρο.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/10/11, 12:21 π.μ.

    ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΡΙΒΟΣΕΙΝ.γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια μου λέει. Μικρή αναφορά έγινε εδώ:

    http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2011/10/72.html

    Περισσότερα σε αναρτήσεις για τον Πανσλαβισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή