Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

9953 - Η Πανήγυρη της Παναγίας της Γερόντισσας στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους και χειροτονία Διακόνου (φωτογραφίες)

Με την παραδοσιακή αγιορείτικη τάξη η Μονή Παντοκράτορος τίμησε την εφέστια εικόνα της την Παναγία την Γερόντισσα. Η εικόνα αυτή είναι η μοναδική εικόνα που παρουσιάζει την Παναγία ολόσωμη και όχι  στην στάση πορτραίτου.
Πλήθος πιστών και πνευματικών τέκνων των γερόντων της Μονής Παντοκράτορος επισκέφθηκαν το μοναστήρι με την ευκαιρία της πανήγυρης. Των λατρευτικών εκδηλώσεων και της Θείας Λειτουρ-γίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ενώ παρέστησαν προσκεκλημένοι του Ηγούμενου Γέροντος Γαβριήλ και της μοναστικής αδελφότητας των Παντοκρατορινών ο Ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Γέρων Αλέξιος καθώς και πολλοί άλλοι Αγιορείτες πατέρες.
Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Μοναχού Νικοδήμου, ο οποίος ακολούθησε τα πνευματικά βήματα του κατά σάρκα αδελφό του Μοναχού Πορφύριου. Η συνέχεια του άρθρου και οι φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου