Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

9054 - Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Αθωνιάδα Ακαδημία



Στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία γιορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.
Σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου (14 Σεπτεμβρίου με το παλαιό ημερολόγιο), εψάλη ο Όρθρος της εορτής, στο τέλος του οποίου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, ιερομόναχο π. Γεώργιο Βατοπαιδινό.
Εν συνεχεία ετελέσθη λαμπρό ιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Προέδρου της Εφορείας. Στον Όρθρο και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλαν οι μαθητές της Σχολής, πρωτοστατούντος του καθηγητή της βυζαντινής μουσικής, κ. Ιωάννη Παρθενόπουλου.
Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η επίσημος τέλεση του Αγιασμού για την έναρξη των μαθημάτων, τα οποία ξεκίνησαν κανονικά την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, ιερομόναχος π. Ιερώνυμος.
Στην τελετή του Αγιασμού παρέστησαν ο άγιος Πρωτοεπιστάτης, γέρων Βαρνάβας Βατοπαιδινός, τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, ιερομόναχοι π. Φιλόθεος Κουτλουμουσιανός, π. Ιωσήφ Καρακαλληνός και π. Φιλήμων Σταυρονικητιανός, ο αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Διονυσίου, π. Νήφων, μέλος της Σχολικής Εφορείας, ο αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητας, ιερομόναχος π. Θεόφιλος Παντοκρατορινός, ο εξοχώτατος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πολλοί πατέρες και λαϊκοί προσκυνητές, ο Διευθυντής της Ακαδημίας, κ. Δημήτριος Δημάκης, οι καθηγητές, οι μαθητές και το υπόλοιπο προσωπικό της Σχολής. Δείτε φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου