Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

5857 - Αγιότητα και θαύματα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Ο Γέροντας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέας Σκήτης Παΐσιος μοναχός, μιλάει για τον άγιο Παΐσιο, τα θαύματά του και την οσιακή βιοτή του. 
http://www.pemptousia.gr

1 σχόλιο:

  1. Όταν ξέσπασε η φασαρία για το γνωστό θέμα έγραψα το ακόλουθο κείμενο:
    ΚΕΙΜΕΝΟ 165
    ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ

    Όσοι έχουν γνωρίσει και όσοι έχουμε διαβάσει τον γέροντα Παΐσιο, χωρίς πολύ σκέψη και δισταγμό έχουμε κάποιους λογισμούς για τα θέμα που υπάρχει τώρα τελευταία. (Δεκέμβριος 2012) Αναφέρομαι στην όλη «φιλολογία» που έχει αναπτυχθεί ως αναφορά την δικαστική περιπέτεια κάποιου δημοσιογράφου, που κατηγορεί και υποτιμά τον γέροντα. Κατ’ αρχάς οι γνήσιοι μαθητές του γέροντα ούτε καν σκέφτηκαν να κινηθούν δικαστικά για το όλο θέμα. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο δεν θα περίμεναν τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Υπάρχουν άλλοι που κατηγορούν τον γέροντα επί σειρά ετών. Όπως είπε κάποιος Αγιορείτης: «Ακόμα κι αν ήταν πλανεμένος ο γ. Παΐσιος, με τις κατηγορίες τις κατάρες και τις κακολογίες τους, τον αγίασαν αυτοί.»
    Άλλη σημαντική πτυχή του θέματος είναι ότι είμαστε απόλυτα σίγουροι πως αν ζούσε τώρα ο γέροντας, αυτόν τον δημοσιογράφο θα τον θεωρούσε ευεργέτη του. Προς τον ίδιο θα έστελνε κάποιο δώρο, θα έκανε δηλώσεις με επαίνους. Θα τον ευχαριστούσε, εκ βάθους καρδίας. Οπότε η κίνηση του εν λόγω δικαστή είναι, ή κίνηση κάποιου που δεν ήταν γνήσιος μαθητής του γέροντα, ή κάποιου που πέτυχε τον σκοπό του. Δηλαδή στην αντίληψη κάποιων δυσφήμησε τον γέροντα και τους όποιους αυτοαποκαλούμενους μαθητές του. Ακριβώς όπως και οι σταυροφόροι. Εγκληματούσαν στο όνομα του Χριστού και του Σταυρού. Αλλά κατά κανόνα έσφαζαν Ορθοδόξους. Επίσης όταν κάποτε ζήτησαν οι Ορθόδοξοι βοήθεια από αυτούς, αυτοί ουσιαστικά βοήθησαν τους εχθρούς της Ορθοδοξίας. Τώρα όμως κάποιοι μορφωμένοι αναφερόμενοι στις σταυροφορίες λένε ότι ήταν Χριστιανοί που έσφαζαν. Θεωρούν ασήμαντη λεπτομέρεια το ότι ήταν Καθολικοί που έσφαζαν Ορθοδόξους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή