Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

5854 - Πρωτοχρονιά 2015 με τους Εσφιγμενίτες (φωτογραφίες)



Με την χάρη και την ευλογία του καλού Θεού τελέστηκε σήμερα (χθες) ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της περιτομής του Κυρίου και της εορτής του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου.
Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου και με την παρουσία του αγίου Πρωτεπιστάτου Γερ. Συμεών Διονυσιάτου και των συνεπιστατών Γερ. Ευθυμίου Ζωγραφίτου και Γέρ. Εφραίμ Κωνσταμονίτου, πολλών αγιορειτών πατέρων και προσκυνητών, ευλογήθηκε η βασιλόπιτα και αντηλάγησαν ευχές μεταξύ των παρισταμένων.

Ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής αρχιμ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τους παρισταμένους και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη καί καρποφόρος.
Το φλουρί «έπεσε» στον Επιστάτη Γέροντα Ευθύμιο Ζωγραφίτη.
Καλή και ευλογημένη χρονιά και του χρόνου με υγεία.







Περισσότερες φωτογραφίες: http://athosesfigmenou.blogspot.gr

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/1/15, 4:41 μ.μ.

    Ακόμα και ο πρωρεπιστάτης έγινε Άγιος. Πριν μερικές δεκαετίες σκεφτόμασταν και εμείς παρομοίως για τους ηγουμένους και γενικά τους μοναχούς. Δεν μας άφηναν όμως οι αγιορείτες πατέρες να εκφραστούμε έτσι. Μας σταματούσαν και μας έκοβαν αμέσως. Όταν κάποιος έλεγε για τον τάδε Άγιο ηγούμενο, τότε λάμβανε και την απάντηση με κραυγή: Σσσσσς, σιωπή, αμαρτία ! Αντίθετα σήμερα η χρήση του " άγιος" (τίτλος μητροπολίτη) αντί του όσιος (τίτλος μοναχού) φαίνεται ότι δεν είναι αμαρτία. Με το ίδιο σκεφτικό το να αναβαθμίζει και να κολακεύει κάποιος τους μοναχούς, πιθανό να είναι και αρετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ14/1/15, 5:13 μ.μ.

    Kαλη Χρονια! Eσφιγμενιται ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/1/15, 8:26 μ.μ.

    Όχι δεν είναι. Αυτοί είναι οι εγκάθετοι ψευδοεσφιγμενίτες του Βαρθολομαίου για να παίρνουν τα αργύρια της προδοσίας. Ο πρώην Ζακύνθου ο οικουμενιστής και άλλοι με πολυτελέστατα και πανάκριβα άμφια κανουν κοσμικες φιέστες και οι αδελφοί τους οι πραγματικοί Εσφιγμενίτες υποφέρουν με το εμπάργκο του Οικουμενιστή Βαρθολομαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/1/15, 12:59 π.μ.

    Μόνο που δεν μας λέτε που έγινε αυτή η κοπή της πίτας, στο κονάκι όπου χύθηκε αίμα στις Καρυές ή στο καταληφθέν από τα ματ στη Θεσσαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με όλο το σέβας προς κάθε φίλο του αξιολογότατου ιστολογίου «Αγιορείτικες μνήμες» και προς κάθε μέλος της Εκκλησίας,

    1. αναγνωρισμένος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου είναι ο αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Γαζέτας. Αναγνωρισμένος από την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Ελληνική Πολιτεία.
    http://athosesfigmenou.blogspot.gr/2013/10/o.html

    2. Η εσφιγμενιτική αδελφότητα που είναι εγγεγραμμένη στο ιεροκοινοτικό μοναχολόγιο έχει ηγούμενο τον αρχιμ. Βαρθολομαίο, κατοικεί στο εσφιγμενίτικο αντιπροσωπείο στις Καρυές προσωρινά (έως τη λήξη της κατάληψης του βασικού εσφιγμενίτικου κτηρίου) και μέλη της εικονίζονται στις φωτογραφίες της παρούσας ανάρτησης.

    3. Οι έτεροι αυτόκλητοι «Εσφιγμενίτες» και αυτοπαρουσιαζόμενοι σαν «υποφέροντες από εμπάργκο» ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ από την Εκκλησία, από την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Ελληνική Πολιτεία. Απεναντίας, καθαιρέθηκαν, τελούν υπό απέλαση από το Άγιον Όρος και τα ηγετικά στελέχη βαρύνονται με πλειάδα από καταδίκες για αδικήματα ποινικά και αστικά. Βρίσκονται μάλιστα σε θρησκευτική αποκλειστική ενότητα με συγκεκριμένη ομάδα «παλιού ημερολογίου» και όχι με οποιαδήποτε τοπική ορθόδοξη Εκκλησία ή Πατριαρχείο. Η δε βιοτή τους εκτίθεται από τους ίδιους σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, οπότε περιττεύει κάθε σχόλιο για «υποφέροντες αποκλεισμένους» κλπ. Λυπηρά όλα αυτά, αλλά αληθινά.

    4. Σχετικά με Εσφιγμενίτες και ψευδοεσφιγμενίτες:
    Η σχισματική ομάδα καταληψιών κτηρίων της μονής Εσφιγμένου έχουν σωρεύσει πράξεις και αποφάσεις εις βάρος τους, τόσο από την Εκκλησία, όσο και από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Μερικά από τα εμπλεκόμενα αδικήματα είναι παράνομες μεταβιβάσεις ακινήτων, επίθεση με σιδηρολοστούς, παράνομες απαλλαγές ΦΠΑ, κατάληψη κτηρίων κλπ. Οι εκκλησιαστικοί θεσμοί που τους έχουν καταδικάσει είναι η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Οι πολιτικοί θεσμοί που τους έχουν καταδικάσει είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη, π.χ. Εφετείο Θεσσαλονίκης, Συμβούλιο Επικρατείας, Άρειος Πάγος κλπ. Παραθέτουμε χαρακτηριστικό κατάλογο, έστω και ελλιπή:
    http://athosesfigmenou.blogspot.gr/2013/08/style-definitions-table.html
    [συνεχίζεται]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. [συνέχεια]
    5. Σχετικά με «αργύρια προδοσίας», ας ερευνήσει καθένας ποιοι είναι οι ονειδιζόμενοι και ποιοι οι λάθρα πλουτούντες καπηλευόμενοι την απλή ευσέβεια κόσμου που χρηματοδοτεί πολυτελή περιοδικά, προμήθειες, ταχυδρομικές επιταγές κλπ. http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2014/09/5285.html

    6. Σχετικά με τολμηρές κρίσεις για «εγκαθέτους, πολυτελή άμφια, φιέστες, οικουμενιστές, αργύρια», ο Κύριος προτείνει αυτομεμψία, περίσκεψη, προσοχή, φιλαδελφία και αγάπη. Το γιατί επίσκοποι και ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεορτάζουν με τους Εσφιγμενίτες και όχι με τους σχισματικούς καταληψίες είναι αυτονόητο.

    7. Σχετικά με αναφορά ετέρου σχολιαστή σε χυθέν αίμα:
    Είναι γνωστές κραυγαλέες πράξεις βίας εκ μέρους των καταληψιών (και όχι εκ μέρους της αναγνωρισμένης εσφιγμενιτικής αδελφότητας):
    -στις 5/11/2005 σχισματικός καταληψίας πυροβολεί δύο φορές εναντίον μελών της κανονικής εσφιγμενιτικής αδελφότητας στις Καρυές
    -στις 24/11/2005 σχισματικοί καταληψίες επιτίθενται με κάρβουνα εναντίον Εσφιγμενιτών στις Καρυές.
    -στις 8/12/2005, ημέρα συνέντευξης τύπου της αδελφότητας στην ΕΣΗΕΑ, ο μακαριστός καθηγούμενος της μονής αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος δέχεται κατά πρόσωπο εμπτυσμούς και αναισθητικό σπρέι πιπεριού από 4 κουκουλοφόρους που του δηλώνουν με συνθήματα πως πρόσκεινται στους καταληψίες, σε κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.
    -στις 20/12/2006 σχισματικοί καταληψίες επιτίθενται με σιδηρολοστούς και πυροσβεστήρα εναντίον μελών της κανονικής αδελφότητας της Μονής στις Καρυές, με αποτέλεσμα 4 Εσφιγμενίτες μοναχοί να νοσηλευτούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής.
    -Το Σεπτέμβριο 2008 σχισματικοί καταληψίες προβαίνουν σε αποκλεισμό, απειλές και τραμπουκισμούς εναντίον του μακαριστού καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου και μελών της αδελφότητας στο Κάθισμα Αγίου Τρύφωνος.
    -στις 29/7/2013 σχισματικός καταληψίας εκσφενδονίζει 3 βόμβες μολότωφ και 1 εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον Αστυνομικών και δικαστικού επιμελητή στις Καρυές.

    8. Δεν ζητώ οι τυχόν διαφωνούντες προς τα πρόσωπα να ασπαστούν την ανωτέρω άποψη των Αγιορειτών, του Πατριαρχείου και της Πολιτείας περί της μονής Εσφιγμένου. Απλώς την εκθέτω με κοσμιότητα και καθένας μπορεί να ελέγξει την ακρίβειά της, πέρα από συνθηματολογίες. Ευελπιστώ σε σεβασμό του υπερχιλιόχρονου Αγίου Όρους και των επιλογών των Αγιορειτών και του δεσπότη αυτού του ιερού τόπου στα της Αθωνικής Πολιτείας. http://www.amen.gr/article15547

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/1/15, 1:20 π.μ.

    "Την ενότητα της πίστεως" την βλέπω έτσι όπως γράφει ότι έπρεπε να λεγεται: την οικουμενιστική ενότητα με τον Βαρθολομαίο και τον Πάπα... Να ρωτήσω μόνο: Οι συντάξεις των αληθινών Εσφιγμενιτών που πάνε; στις τσέπες του Βαρθολομαίου; Βλέπουμε τα πρακτέα του προδοτικού Πατριαρχείου και της άθεας πολιτείας, όλων των παποκαισαρων, η κρατική εκκλησία ποια είναι και που βαδίζει και στα της πίστεως, που καταδίκασαν τους γέροντες που εγκαταβιώνουν στην Μονή εδώ και πολλές δεκαετίες... Άλλος όμως είναι ο Κριτής μας και εκείνος θα κρίνει δίκαια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/1/15, 11:00 π.μ.

      Η "ενότητα της πίστεως" είναι ο τίτλος.
      Στο περιεχόμενο είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για ανθενότητα.
      Κάπως όπως τις ιστορίες του Ναστρετίν χότζα (=ήρωας της τουρκικής φιλολογίας).
      Στην αρχή διασκεδάζει. Μετά ανασκευάζει και στο τέλος σε βεβαιώνει και σε "πείθει" για το αντίθετο.

      Διαγραφή
    2. Σεβαστές οι απόψεις σου, αγαπητέ ανώνυμε. Διακρίνουμε σε αυτές απλώς 1) πλήρη απουσία επιχειρημάτων 2) φόρτο ηθικών επιθέσεων και μειωτικών αναφορών. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, γνώρισμα των στερουμένων επιχειρημάτων είναι η προσωπική ηθική επίθεση. Ευχαριστούμε! :-)

      Διαγραφή