Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

5713 - Φωτογραφίες και βίντεο από τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του μακαριστού Πατριάρχη Ιωακείμ Γ΄



Εκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό Πατριάρχη Ιωακείμ Γ΄ (1834-1912) με τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντος του στο προαύλιο της Θεολογικής Σχολής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.
Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από την καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Αφροδίτης Λίτη με τη χορηγία της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία του Πανεπιστημιακού Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής κ. Θεοδώρου Δαρδαβέση.
Η ιδέα της δημιουργίας ανδριάντος προς τιμήν του μακαριστού Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄, όπως και η διοργάνωση τριήμερου διεθνούς συνεδρίου το 2012, 100 έτη μετά την κοίμησή του, οφείλεται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα Νανάκη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης στον τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, ο οποίος και εκφώνησε μία εκ των βασικών ομιλιών.

Τη διοργάνωση ανέλαβε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης μετά την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Τελετών από τον νέο Πρύτανη κ. Περικλή Μήτκα. Την εισαγωγική ομιλία εκφώνησε και τις προσφωνήσεις των υπολοίπων ομιλητών ανέλαβε ο πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης Καθηγητής κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο Κοσμήτoρας της Θεολογικής Σχολής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου. Παρίσταντο ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Περικλής Μήτκας, ο πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής Θεολογίας κ. Θεόδωρος Γιάγκου, εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών, καθηγητές και καθηγήτριες του Πανεπιστημίου, ο υπεύθυνος της Αγιορετικής Εστίας κ. Δημήτριος Σαλπιστής, εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Αθανασόπουλος Χρύσανθος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και άλλων αρχών, και πλήθος κόσμου.


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου