Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

4314 - Ο π. Αντίπας ο Αγιορείτης στην Ιερατική Σύναξη στη Λάρισα



Με πολύ προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου άκουσαν τους παραινετικούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, για την επερχόμενη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τις πολλές πνευματικές δράσεις, στις οποίες τους καλεί η τοπική Εκκλησία.
  Η Ιερατική Σύναξη έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Λαρίσης, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.
  Οι Ιερείς συνομίλησαν με τον λόγιο Ιερομόναχο του Αγίου Όρους, π. Αντίπα, για το Μυστήριο της Εξομολογήσεως και κατέθεσαν τις αγωνίες τους και τον προβληματισμό τους πάνω στα σύγχρονα αλλά και τα διαχρονικά προβλήματα και αμαρτήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πνευματικοί και οι εξομολόγοι.

  Ο π. Αντίπας απαντούσε με πολλή αγάπη στους Ιερείς με βάση τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής και τους Ιερούς Κανόνες, και εξέπληττε πραγματικά τους παρευρισκομένους, χρησιμοποιώντας κάθε φορά ζωντανά παραδείγματα από πνευματόμορφους ανθρώπους του Αγίου Όρους, τους οποίους γνώρισε προσωπικά ο ίδιος, όπως τον π. Παΐσιο τον Αγιορείτη, τον π. Εφραίμ τον Κατουνακιώτη και άλλους και κατέθετε τη δική τους μαρτυρία, πώς οι ίδιοι εξομολογούνταν με δακρύβρεχτους οφθαλμούς αλλά και πώς συμβούλευαν Κληρικούς και λαϊκούς προκειμένου να φωτιστούν, να καθαρισθούν, να νοιώσουν πραγματική εσωτερική συντριβή, να αλλοιωθούν πνευματικά ώστε να αναγεννηθεί η καρδιά τους, και ζώντας στην προοπτική της θεώσεως να καταφέρουν το πέρασμά τους από το κατ’ εικόνα στο καθ’  ομοίωσιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου