Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

4100 - Συνάντηση του Αγιοπαυλίτη Ηγούμενου Παρθένιου με τον Πατριάρχη Μόσχας





Γράφτηκε από την Romfea.gr

Με την αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου με επικεφαλής τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Παρθένιο Μουρελάτο, η οποία την παραμονή κόμισε στη Μόσχα τα Τίμια Δώρα, συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος.
.......Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείου του Πατριάρχη κ. Κυρίλλου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος.
.......Στη συνάντηση παρέστησαν ο Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ Σέργιος, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, και ο κ. Σ. Ρούντωφ, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεταφοράς των Τιμίων Δώρων στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.


.......«Χαίρομαι που είσθε κοντά μας ακριβώς την ημέρα κατά την οποία το Άγιον Όρος και η Ρωσική Εκκλησία δοξολογούν τον Γεννηθέντα Σωτήρα ημών. Έχετε γίνει πρόξενοι μεγάλης χαράς στο λαό μας με τη μεταφορά των ιερών κειμηλίων, ανέφερε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος καλωσορίζοντας τον Ηγούμενο Παρθένιο και τη συνοδεία του.
.......«Χιλιάδες κόσμου ήδη αναμένουν τη σειρά τους για να προσκυνήσουν αυτά τα κειμήλια, και αυτό αποδεικνύει το όσο ζωντανή είναι η πίστη των ανθρώπων», συνέχισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.
.......Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο, οι άνθρωποι που αναμένουν κατέχουν διάφορες κοινωνικές θέσεις, υπάρχουν αναμεσά τους και γνωστά πρόσωπα, οι ιθύνοντες, αλλά και απλοί και ταπεινοί πιστοί, κάτι, το οποίο «επιβεβαιώνει την ενδυνάμωση της Ορθοδόξου πίστεως στη χώρα μας με το έλεος του Θεού και με τις πρεσβείες των νεομαρτύρων και ομολογητών».
.......«Σήμερα καθώς ζούμε ελεύθερα και η Εκκλησία είναι ελεύθερη να πράξει όσα κρίνει αναγκαίο, σταδιακά επαναφέρουμε εκείνη την όμορφη παράδοση, η οποία υπήρχε την προεπαναστατική περίοδο, δηλαδή της μεταφοράς των ιερών κειμηλίων από τους Αγίους Τόπους, το Άγιο Όρος και τα άλλα τιμώμενα μέρη ανά τον κόσμο», τόνισε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος.
.......Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Αρχιμανδρίτη Παρθένιο με την αδελφότητα καθώς και τους κοσμικούς, οι οποίοι ανέλαβαν την οργάνωση, για τη μεταφορά των Τιμίων Δώρων στις ημέρες των Χριστουγέννων.
.......«Δεν θα είναι εύκολος αυτός ο χρόνος για τους αδελφούς που συνοδεύουν το ιερό κειμήλιο και ως εκ τούτου σας εύχομαι δύναμη κατ΄άμφω. Πιστεύω όμως ότι θα νιώθετε κι εσείς τη χαρά του κόσμου και τη καρδιακή θέρμη των ανθρώπων, που θα ακουμπήσουν το ιερό σέβασμα», έκλεισε ο κ. Κύριλλος.
.......Από την πλευρά του ο Ηγούμενος Παρθένιος σημείωσε ότι οι αδελφοί της Μονής είναι έμπλεοι αισθημάτων χαράς, καθώς ευρίσκονται στη Ρωσία και βλέπουν τη μεγάλη και βαθιά πίστη και ευλάβεια του κόσμου, ο οποιός έρχεται να προσκυνήσει τα Τίμια Δώρα.
.......Ο Γέροντας Παρθένιος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο για τα θερμά του λόγια και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου.
http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου