Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

4139 - Η Ι. Μονή Βατοπαιδίου και η Ι. Μητρόπολη Άρτης συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις για τον Όσιο Μάξιμο τον ΓραικόΗ Ιερά Μητρόπολις Άρτης και η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, συνδιοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Μαξίμου του Γραικού κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014
Ώρα 5:30μ.μ.: Υποδοχή στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Μαξίμου (περιοχή «Τρίγωνο» Άρτης), αντιγράφου της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου συνοδευομένης εκ του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτου κ.Εφραίμ και πατέρων της Μονής. Στη συνέχεια θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014
Ώρα 7 π.μ.: Όρθρος και πανηγυρικό Αρχιερατικό συλλείτουργο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6:30 θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου πανηγυρική εκδήλωση, στην οποία θα γίνει η παρουσίαση του Β  καί Γ  Τόμου των Απάντων του Αγίου Μαξίμου του Γραικού εκδόσεων της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.Μιχαήλ Τρίτο και τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Γεώργιο Φίλια αντίστοιχα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο συμπατριώτης μας Δικηγόρος και Ιστορικός-Συγγραφέας κ.Κωνσταντίνος Τσιλιγιάννης για την προσφορά του στην ανάδειξη της ζωής και του έργου του Αγίου Μαξίμου, ενώ η χορωδία του συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν.Άρτης «Η Αγία Θεοδώρα» θα αποδόσει ύμνους αφιερωμένους στον Άγιο Μάξιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου