Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

7246 - Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους στο Πατριαρχείο Ρουμανίας (φωτογραφίες)

Του Αρχιμ. Σωσίπατρου Πιτούλια
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας, Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.
Το ιερό σέβασμα μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ελισσαίος, Καθηγούμενος, με Σιμωνοπετρίτες Πατέρες, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χρυσόστομο, Γέροντα, του Ιερού Κελλίου του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αγίου Όρους.

Στο αεροδρόμιο Βουκουρεστίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πράχοβας κ. Τιμόθεο, παρουσία επισήμων και κληρικών του Ρουμανικού Πατριαρχείου.
Στην δοξολογία που τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, αντηλλάγησαν οι καθιερωμένοι λόγοι μεταξύ του Μακαριωτάτου κ.κ. Δανιήλ και του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου κ. Ελισσαίου.
Τονίσθηκε ο ιερός δεσμός της Σιμωνόπετρας και της Ρουμανίας, εξ αιτίας του Μεγάλου Βοεβόδα Μιχαήλ Βιτεάζου, ευεργέτου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας και του Οσίου Παϊσίου Βελυτσικόφσκυ, ασκουμένου δι ολίγων εν τη Ιερά Μονή.
Το ιερό λείψανο ευρίσκετο αυτές τις ημέρες στο Ιάσιο, με την ευκαιρία της εορτής της Οσίας Παρακευής της Επιβατινής και θα μεταφερθεί και στη Ιερά Επισκοπή Αλεξανδρείας και Τελεορμάν προς αγιασμό των πιστών.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου