Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

6025 - Προσκυνηματικό ταξίδι του Μητροπολίτη Άρτης στο Άγιο Όρος (4 βίντεο)



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος Δ' πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγ. Όρος από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου.
Φιλοξενούμενος από την Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου και του Καθηγουμένου αυτής Αρχιμ. κ. Εφραίμ, επισκέφθηκε την Ιερά Κοινότητα, την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, το Ιερό Κελλίον του Αγ. Νικολάου Μπουραζέρη καθώς και το Ιβηρίτικο Κελλίον της Αγίας Άννης και τον Γέροντα αυτού Αρχιμ. κ. Αντίπα.
Στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου λειτούργησε την Κυριακή και τη Δευτέρα, ομίλησε στη σύναξη των πατέρων της Μονής και προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας προς τιμήν του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, ημέρα κατά την οποία εορτάζει ο σεβαστός Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής.
Τόσο κατά το κέρασμα του Εσπερινού της Αγρυπνίας, όσο και της Θείας Λειτουργίας στο συνοδικό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης ευχήθηκε στον άγιο Καθηγούμενο, ο Πανάγαθος Θεός, διά πρεσβειών της Παναγίας και του προστάτου του Αγίου Εφραίμ, να του χαρίζει έτη πολλά και πνευματική ενίσχυση στο ευθυνοφόρο έργο της καθοδήγησης των πατέρων της Ιεράς Μονής και των προσκυνητών αυτής. Επίσης τον ευχαρίστησε, καθώς και την αδελφότητά του, για την γενναιόδωρη ενίσχυσή τους στην ανέγερση του Ιερού Ναού, του κοινού, Αγ. Μαξίμου του Γραικού και στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Άρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου