Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

5482 - Το Άγιον Όρος υποδέχθηκε τον Αγιοπαυλίτη Πατριάρχη Αντιοχείας

 Του Αιμίλιου Πολυγένη 
       Τον μάρτυρα Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 28 Οκτωβρίου η Αθωνική Μοναστική Πολιτεία.
Η πρώτη υποδοχή του Πατριάρχη Ιωάννη έγινε στον αρσανά της Δάφνης από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστο Κασμίρογλου, και Αντιπροσώπους των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.
Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Αντιοχείας μετέβη στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους τις Καρυές, όπου έγινε δεκτός από τον Πρωτεπιστάτη Γέρων Συμεών Διονυσιάτη.
Εκεί με πομπή κατευθύνθηκαν στον αρχαίο ναό του Πρωτάτου, όπου ο Πατριάρχης Αντιοχείας προσκύνησε την εικόνα του Άξιον Εστί και αμέσως μετά χοροστάτησε στην πανηγυρική Δοξολογία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας στο Μέγαρο της Ιεράς Κοινότητας έγινε η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη, από τον Πρωτεπιστάτη και τους Αντιπροσώπους των Ιερών Μονών.
Περισσότερες φωτογραφίες: http://romfea.gr/epikairotita/27658-2014-10-28-20-27-04

1 σχόλιο:

  1. Ισαάκ Σολωμού30/10/14, 3:50 π.μ.

    Με την ευκαιρία αυτής της είδησης και επειδή νομίζω ότι έχω διαβάσει σχετικά,αλλά θα ήθελα επιβεβαίωση των πληροφοριών από όποιον ενδεχομένως γνωρίζει,προς αποφυγήν παρεξηγήσεως,έρχομαι να ρωτήσω τα ακόλουθα:
    1)΄Εχει πραγματοποιήσει ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης,πριν από μερικούς μήνες,επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό του αιρεσιάρχη πάπα,ναι ή όχι;
    2)Κοινωνεί το Πατριαρχείο Αντιοχείας με τους αιρετικούς μονοφυσίτες,καταδικασμένους από Οικουμενική Σύνοδο της Εκκλησίας μας,με κανονική εκκλησιαστική κοινωνία,ναι ή όχι;
    Ευχαριστώντας προκαταβολικά όποιον γνωρίζει και θα ήθελε να απαντήσει για να ξεκαθαρίσω αυτές τις συγκεχυμένες πληροφορίες χαιρετώ αδελφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή