Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

5466 - O Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και ο Μητροπολίτης Λεμεσού στην Ι. Μητρόπολη Φθιώτιδος

Στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος βρέθηκε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συνοδευόμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ, προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό Σκήνωμα του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.
Τον Σεβασμιώτατο και τον άγιο Καθηγούμενο υποδέχθηκε αρχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, όπου προσκύνησαν την εφέστιο Εικόνα της Παναγίας και το χαριτόβρυτο Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο από χθες ευρίσκετε στη Λαμία.

Εν συνεχεία μετέβησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου οι δύο Αρχιερείς και ο άγιος Καθηγούμενος είχαν μία φιλική και εγκάρδια συνομιλία.
Νωρίς το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Γέροντας Εφραίμ μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους Πατέρες και προσκύνησαν την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και το ιερό Σκήνωμα του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος.

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/10/14, 8:16 π.μ.

  Πάλι "'Άγιος" Καθηγούμενος.
  Να σημειώσουμε ξανά ότι η αναβάθμιση στους τίτλους προσώπων είναι ύβρις, κοροϊδία, ασέβεια, "γλύψιμο", προβολή ευσέβειας κλπ. .
  "Άγιος" είναι ο Λεμεσού και όλοι οι άλλοι Μητροπολίτες.
  Η σωστή λέξη εδώ για τον ηγούμενο είναι το "Πανοσιολογιότατος". Ο πατέρας Εφραίμ δεν είναι Άγιος, Παναγιότατος, Μακαριότατος, Υψηλότατος ή Μεγαλειότατος.
  Μανία μας έπιασε όλους τελευταία, να ανεβαίνουμε την κλίμακα των τίτλων τιμής. Αυτό είναι λάθος.
  Το ίδιο λάθος είναι επίσης το επίθετο "Πανιερότατος" σε όλους ανεξαίρετα τους Μητροπολίτες, που χρησιμοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες στην Κύπρο. Σύμφωνα με το παλαιό Πρωτόκολλο "Πανιερότατος"είναι μόνο ένας. Ο αρχαιότερος Μητροπολίτης, ο Πρώτος στην τάξη μετά τον Αρχιεπίσκοπο σε μια συνοδική εκκλησία. Οι 13 Μητροπολίτες δεν είναι ο καθένας τους αρχαιότερος από όλους τους άλλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ26/10/14, 11:43 π.μ.

  Oρθον ειναι ΚΑΙ το "Αγιος Καθηγουμενος".Πολλακις και υπο πολλων προσφωνουνται ουτω,οι εν Αγιω Ορει καθηγουμενοι.Ορατε εις σχετικα εγγραφα της Ιερας Επιστασιας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/10/14, 5:54 μ.μ.

   Μπορεί να είναι και αυτοί ΑΛΑΘΗΤΟΙ. Δεν αποκλείεται.

   Διαγραφή
  2. Το ύφος σας δείχνει πως εσείς διεκδικείτε το αλάθητο

   Διαγραφή