Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

13569 - Θετική εξέλιξη: Περισσότεροι προσκυνητές στο Άγιο Όρος

Περισσότερους προσκυνητές θα δέχεται στο εξής το Άγιο Όρος μετά την μερική χαλάρωση των περιορισμών την οποία αποφάσισε χθες η Ιερά Κοινότητα.
Σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπεται η έκδοση ειδικών διαμονητηρίων με ανώτατο όριο ημερησίως 20 ατόμων ανά Ιερά Μονή,  15 ατόμων ανά Κυριακόν Κοινοβιακής Σκήτης, πέντε ατόμων ανά Κυριακό Ιδιορρύθμου Σκήτης και τριών ατόμων ανά Ιερό Κελλίον, Καλύβη ή Ησυχαστήριο.
Επίσης, επιτρέπεται στο εξής η μετακίνηση μεταξύ των μονών, κάτι που έως σήμερα απαγο-ρευόταν.
Το Γραφείο Προσκυνητών θα εκδίδει καθημερινά 60 (εξήντα) συνολικά διαμονητήρια, οι κάτοχοι των οποίων θα μπορούν να διανυκτερεύουν στις Ιερές Μονές, μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με αυτές.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας, η κάθε Μονή μπορεί να ζητήσει μεγαλύτερο αριθμό ειδικών διαμονητηρίων για τις ανάγκες των ετήσιων πανηγύρεων αυτής, κατόπιν σχετικής ενημερώσεως της Ιεράς Επιστασίας.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/7/20, 12:47 μ.μ.

    Άλλο ένα ατόπημα συναντάμε στην είδηση του Orthodoxianewsagency.gr.
    Γράφει ότι οι επισκέπτες είναι Έλληνες και Κύπριοι.
    Με άλλα λόγια, άλλο πράγμα είναι οι Έλληνες και άλλο οι Κύπριοι.
    Το είπαμε τόσες φορές. Οι δύο αυτές λέξεις δεν μπαίνουν ποτέ σε αντίθεση.
    Δεν δικαιολογείται ο συγγραφέας του άρθρου, παρά μόνο αν μας έρχεται από τις απέναντι ακτές του Αιγαίου. Και πάλι έχει λάθος. Στα Τούρκικα το λένε και το πιστεύουν. Λένε (Κούπρους τουρκούρ = Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι τουρκική). Έλεος πια. Ας τους μαζέψει κάποιος αυτούς τους συντάκτες του "οθοδοξιανιουσάρζενσυ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή