Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

13284 - Γέροντας Φιλήμων Σταυρονικητιανός: «Εικόνα Θεού, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν»

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος
Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Κυριακής Α' Νηστειών, 8η μηνός Μαρτίου τ.έ, η τέταρτη κατά σειρά πνευματική ομιλία στο πλαίσιο των "Ιερών Φωτείων" 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.
Μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού, σε έναν κατάμεστο από πιστούς ενορίτες και προσκυνητές Ιερό Ναό, ο Ιερόμοναχος Φιλήμων, εκ της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους, με μεστό και θεολογικό λόγο ανέλυσε το θέμα: "Εικόνα Θεού, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν", μιας και σήμερα η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας, την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.
Εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου ο Προϊστάμενος του Ναού Παν. Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης ευχαρίστησε θερμά τον Ιερομόναχο π. Φιλήμωνα για τον κόπο και την αγάπη του να καταθέσει λόγους πνευματικής ωφέλειας που ενισχύουν τον πνευματικό αγώνα του κάθε Χριστιανού, αλλά και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Παν. Αρχιμ. Τύχωνα για την ευλογία του να προσέλθει ο Ιερομόναχος στον Ναό του Αγίου Φωτίου.

Στο τέλος άπαντες οι πιστοί έλαβαν την πατρική ευλογία του Γέροντος Φιλήμωνα.
Περισσότερες φωτογραφίες στην πηγή: https://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου