Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

13150 - Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε τον νέον Άγιον της Ορθοδοξίας

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου στο ιερό μετόχιο του αγ. Χαραλάμπους της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Θεσσαλονίκη. Το ιερό σέβασμα προσεκομισε ο π. Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης, συνοδευόμενος από τους π. Αθανασιο, και π. Αρτέμιο Σιμωνοπετριτας και παρέλαβε ο οικονόμος του μετοχίου πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας.
Πλήθος ευσεβών πιστών συμμετείχαν στην υποδοχή και στην ιερά λιτανεία που κατέληξε στον ιερό ναό, όπου ετέθη εις προσκύνηση το ιερό λείψανο του αγ. Ιερωνύμου.
Όπως τόνισε ο π. Αθανάσιος στην σύντομη προσλαλιά του: «Ο αγ. Ιερώνυμος επισκέπτονταν το μετόχιο για τη διακονία της εξομολογήσεως πνευματικών του τέκνων και σήμερα έχουμε την ευλογία να βρίσκεται ανάμεσα μας, αγιαζοντας μας με το ιερό του λείψανο».
Ακολούθως, εψάλλη πανηγυρικός εσπερινός με την ακολουθία του Αγίου Ιερωνύμου.
Οι λατρευτικές εκδηλωσεις θα κορυφωθούν αύριο το εσπέρας και τη Δευτέρα το πρωί με την πανήγυρη του αγ. Χαραλάμπους, χοροστατούντος και ιερουργούντος του πανοσιολογιώτατου Καθηγουμένου της ι.μ. Σίμωνος Πέτρας αρχιμ. Ελισαίου.
Το ιερό λείψανο θα τίθεται εις προσκύνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ιεράς πανηγύρεως, όλες τις ώρες, έως και τη Δευτέρα το εσπέρας.
       Την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας των αγιορειτών οσίων Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή και Εφραίμ Κατουνακιώτη προανήγγειλε έναδακρυς ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, κατά την 20η Οκτωβρίου 2019. Το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», πρώτο από όλα τα εκκλησιαστικά, πολιτικά ή κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, είχε μεταδώσει την είδηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ
ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου