Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

12179 - Ο ευσεβής λαός της Δράμας αποχαιρέτησε την Αγία Ζώνη (φωτογραφίες και βίντεο)

ΔΡΑΜΑ/ Βασίλης Χάδος – Ραφαήλ Γεωργιάδης 
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου και συλλειτουργούντων του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, Βατοπαιδινών πατέρων και πολλών κληρικών τελέστηκε σήμερα Κυριακή των Αγίων Πάντων στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Δράμας.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από νωρίς το πρωί να χαιρετήσει την Αγία Ζώνη και να ασπαστεί το Ιερό τιμαλφές της ορθοδόξου Εκκλησίας μας που
για τέσσερις μέρες αγιάζει την πόλη της Δράμας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Ιερά λιτανεία με την Αγία Ζώνη στους δρόμους προς αγιασμό και ευλογία της πόλης.
Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να σταθούν δίπλα στην Αγία Ζώνη και να προσευχηθούν να αφήσει η Παναγία τη χάρη της πίσω στη μαρτυρική περιοχή της Δράμας.
Παρευρέθηκαν πολιτικές, τοπικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος πιστών χριστιανών ενώ ευσεβής προσκυνητές καταφθάνουν καθώς η κυριακάτικη λειτουργία σε όλες τις ενορίες της Δράμας τελείωσε νωρίτερα ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να παρευρεθούν στη λιτανεία και στην αναχώρηση της Αγίας Ζώνης.
Στο λόγο του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο δόγμα της αεί παρθένου της Παναγίας και στην προστασία της στα ζευγάρια. Κάλεσε όλους να αγαπούν τον Θεό τηρώντας τις εντολές του και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «η θαυματουργική χάρη της Αγίας Ζώνης και το πλήθος των θαυμάτων που επιτελεί σε ασθενείς, καρκινοπαθείς, άτεκνα ζευγάρια αλλά και σε κάθε άνθρωπο που επιζητεί τη βοήθεια της, να σκεπάζει πάντα. Η Αγία Ζώνη καίτοι θα φύγει θα μείνει η ευλογητική ενθύμηση του περάσματος της από τον τόπο και η χάρη της».
Λίγο μετά τις 13:30 αναχώρησε από την πόλη της Δράμας, όπου παρέμεινε για 3 ημέρες, η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.(ακολουθεί βίντεο από την αναχώρηση)

Στις 4 το απόγευμα η Αγία Ζώνη έφτασε στο Βατοπαιδινό μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, όπου έγινε επίσημη υποδοχή (ακολουθεί βίντεο από την υποδοχή).



Ακολουθούν φωτογραφίες από τη σημερινή, τελευταία ημέρα της Αγίας Ζώνης στη Δράμα
















































https://www.orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου