Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

12168 - Μεγαλοπρεπής υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στη Δράμα


       Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και έντονης συγκίνησης πλήθος κλήρου και λαού υποδέχθηκαν στη Δράμα την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.
Το Ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας κόμισε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος
Σύμφωνα με το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών την Πέμπτη, μετά την υποδοχή και τη μετάβαση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στις 8 το βράδυ τελέστηκε ο Εσπερινός και Παράκλησις ενώ από τις 22.00 έως τις 00.30 θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

















































       Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου θα τελεστεί στις 7 το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργίας και ο Αγιασμός της Τιμίας Ζώνης. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα γίνει Παράκληση και στις 9 το βράδυ Αγρυπνία.
Το Σάββατο, 22 του μηνός θα τελεστεί στις 7 το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράκληση, ενώ στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο.
       Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, 23 Ιουνίου θα τελεστεί Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 10.30 έως τις 11.00 θα γίνει λιτάνευση της Τιμίας Ζώνης. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράκληση και αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης.


Τα βίντεο που ακολουθούν είναι από το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου