Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

12144 - Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον ιερόσυλο που έκλεψε τάματα από την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας της Ιεράς Μονής Ιβήρων

       Ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του 56χρονου Ρουμάνου ο οποίος χθες "βούτηξε" τάματα από την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας, στη Μονή Ιβήρων, στο Άγιον Όρος και τράπηκε σε φυγή, εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.
Υπενθυμίζεται πως τα κλοπιμαία βρέθηκαν χθες το μεσημέρι κοντά σε ένα εκκλησάκι σε ορεινή περιοχή του Όρους, ενώ για τον εντοπισμό του δράστη είχε στηθεί αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
"Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους και των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής που συνέδραμαν τις έρευνες, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες (13 Ιουνίου 2019) το βράδυ στο Άγιο Όρος, 56χρονος αλλοδαπός και να βρεθούν όλα τα τάματα και αφιερώματα που είχε αφαιρέσει από εικόνα Ιεράς Μονής του Αγίου Όρους.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 12 προς 13 Ιουνίου 2019, ο 56χρονος παραβίασε ξύλινη προθήκη βυζαντινής εικόνας του 9ου μ.Χ. αιώνα και αφαίρεσε χρυσά τάματα πιστών, αυτοκρατορικά κοσμήματα, περιδέραια με βυζαντινά νομίσματα, αρχιερατικά εγκόλπια και μετάλλια αθλητών, τα οποία είναι ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.
Από την πρώτη στιγμή οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.
Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν αρχικά να εντοπιστούν όλα τα κλεμμένα τάματα και αφιερώματα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους, τα οποία αποδόθηκαν στην Ιερά Μονή, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο 56χρονος σε περιοχή του Αγίου Όρους και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης".


ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου